Tuğladan Eklemler: Doge Ofis Binası

Genç girişimcileri ağırlamak amacıyla kurulan yeni nesil ofis binası Doge, Fransa’nın gelişim bölgesi Lille’de yer almaktadır. 

Atelier Tarabusi tarafından tasarlanan ve 2017’de teslim edilen yapı, yaratıcı bir mimari yaklaşım getirmekte. Pişmiş topraktan ve tarihsel malzemelerin kullanılması şartı getirilen bölgede bu kuralları uygulayan bina eski bir fabrika binası ve sanayi yapılarının karakterize ettiği bölgeye uyum sağlayan yapıda. 

Baş Mimarı Paolo Tarabusi tuğla kaplı beton bina yerine monolitik pişmiş topraktan oluşan ve genelde çiftlik binalarında kullanılan dev katyonlu tuğlalardan oluşan yapı unsurunu tercih etmekte. 1500 adet kendinden destekli tuğla malzeme ile cam levhalar eşit olarak ayrılarak cephede gözenekli bir ritm sağlamaktadır.

 Tuğlalar binaların yaz aylarında aşırı ısınmasını önleyerek yapıya serinlik katarken iç duvarların ahşap kaplamaları yıl boyunca kullanıcı konforuna katkıda bulunmaktadır.
Paolo Tarabusi  yapı malzemesinin kullanım yöntemlerinin değişimi ile binanın tarihçesiyle çağdaşlığı arasında bir eklem noktası kurmaktadır.


Kaynak: Archdaily

Mimar: Atelier Tarabusi

Bölge: Lille, Fransa,

Yılı: 2017

Fotoğraf: Sergio Grazia

Peyzaj Mimarı: Atölye Bruel-Delmar



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)