Mimarlık Öğrencilerine Venedik Bienali Daveti

Venedik Mimarlık Bienali Türkiye Pavyonu'nda yer alacak mimar Kerem Piker küratörlüğündeki Vardiya projesi kapsamında, tüm dünyadan mimarlık öğrencileri bienale davet ediliyor. Başvurular 1 Şubat 2018’e kadar sürecek.

Vardiya kapsamında, 16. Venedik Bienali Uluslararası Mimarlık Sergisi süresince haftalık vardiyalar halinde Venedik’e gidecek mimarlık öğrencileri, bienalin bu yılki teması Freespace / Serbestmekân kavramı çerçevesinde geniş katılımlı bir projeye dâhil olacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) ev sahipliğinde Venedik’e gidecek mimarlık öğrencileri, 26 Mayıs - 25 Kasım 2018 tarihleri arasında Türkiye Pavyonu’nda düzenlenecek bir dizi etkinlik ve atölye çalışmalarına katılarak ve bienali gezerek, zaman içerisinde gelişen, büyüyen ve zenginleşen bir sergi içeriği oluşturacak. Vardiya ile mimarlık öğrencilerinin bienal sergilerinin salt takipçisi değil, aynı zamanda bilfiil üreticisi olmaları hedefleniyor.

Mimarlık bölümü lisans ve yüksek lisans öğrencilerine yönelik Vardiya uluslararası açık çağrısına, Türkiye’de mimarlık eğitimi veren okullar ile akredite olan bütün mimarlık okullarının öğrencileri başvurabiliyor.

Başvuru için öğrencilerin mimarlık öğrenimleri boyunca hazırladıkları projelerin ve varsa okul dışı öğrenme ortamlarında geliştirdikleri projeler, yarışma katılımları, atölye çalışmaları, eskizler, yazılar, kişisel üretimlerinin yer alabileceği portfolyolarının yanı sıra 30-60 saniye uzunluğunda bir video da hazırlamaları gerekiyor. Serbest teknikle hazırlanabilecek kısa videoların “Bienal ne için var?”, “Bienal ne işe yarar?” ve “Bienal kimin için var?” sorularının bir ya da birkaçına yönelik olması isteniyor.

Bienal süresince Venedik'e seyahat Türkiye’den seçilecek olan katılımcıların İstanbul-Venedik ve Venedik-İstanbul uçak biletleri, Türkiye dışından seçilen başvuru sahiplerinin başvuru anında belirttiği şehirden Venedik’e gidiş için tren ya da uçak bileti ve aynı şehre Venedik’ten dönüş biletleri ekonomi sınıfı kategorisinde proje kapsamında karşılanacak.  Vardiya boyunca 1 hafta Venedik’te kalacak öğrencilerin giderleri proje kapsamında anlaşma yapılan kurumlar vasıtasıyla karşılanacak ve öğrenci yurtlarında konaklama sağlanacak.

Detaylı bilgi ve başvuru için : http://www.iksv.org/tr/arsiv/p...

email: vardiya@iksv.org.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)