Grenfell Tower Hayatını Kaybedenler İçin Anıt Haline Getirilecek

2017 yılında çıkan yangında büyük zarar gören ve 72 kişinin bu yangında hayatını kaybettiği Grenfell Tower alanının nasıl kullanılacağı konusunda yapılan değerlendirmelerde, alanın anıt olarak değerlendirilmesi fikri ağır bastı. Ayrıca bölgeden geçen metro hattındaki, şu anki ismi Latimer Road olan durak isminin de Grenfell Anıtı olarak değiştirilmesine de karar verildi.

Yangının üzerinden sekiz ay geçtikten sonra alınan bu kararda yangında hayatını kaybedenlerin yakınları tarafından oluşturulan Grenfell United isimli oluşumun etkisinin etkili olduğu belirtiliyor. Oluşumun lideri Shahin Sadafi, böyle bir kararın alınmış olmasının memnuniyet verici olduğunu ve anıtın yapımı sırasında ellerinden gelen bütün yardımı yapmaya hazır olduklarını söyledi.
Grenfell Tower’ın polis ve savcılığın incelemelerinin bitmesi sonrasın yıkılması planlanıyor. Tarih net olmamakla birlikte yıkımın 2018 sonunda gerçekleşmesi bekleniyor. 

Grenfell Tower 14 Haziran 2017 tarihinde, dairelerden birindeki bir buzdolabındaki arızadan dolayı yangın çıkmış ve yangın kısa sürede bütün binayı etkisi altına almıştı. 1970 yılında inşa edilen ve 24 kattan oluşan binanın yenilenme maliyetinin 8.7 milyon pound olacağı hesaplanmış ancak herhangi bir yenileme projesi hazırlanmamıştı. Yangın sonrasında hükümet yangın güvenliği yönetmeliklerini tekrar düzenleme kararı almıştı. 



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)