“Geleceğin Araştırması; Camı Daha Ilık, Daha Sıcak ve Dokunulması Keyifli Hale Getirmek

Yeni İstanbul Havalimanı’nın cam uygulamaları ve çok daha fazlası…

Avrasya Kapı Pencere ve Cam Fuarı kapsamında REED TÜYAP ve Glass Performance Days (GPD) iş birliğiyle düzenlenen ‘Cam Temalı Eğitim Etkinliği 2018’, Türkiye ve dünyanın önde gelen kentlerinden İstanbul’a gelen birçok mimarı ve sektör profesyonelini aynı çatı altında buluşturdu. Panel kapsamında dünya cam sektöründeki yeniliklerin yanı sıra Yeni İstanbul Havalimanı’nda tercih edilen camların detayları konuşulurken; dünyaca ünlü İngiliz mimar Ian Ritchie, ‘Cam ile İcatların Hikayesi’ konulu bir konuşma gerçekleştirdi.

İstanbul, 8 Mart 2018- Avrasya Kapı, Pencere ve Cam Fuarı 2018 kapsamında REED TÜYAP ve Glass Performance Days (GPD) iş birliğiyle düzenlenen ‘Cam Temalı Eğitim Etkinliği 2018’ Türkiye ve dünyanın önde gelen kentlerinden İstanbul’a gelen birçok mimarı ve sektör profesyonelini bir araya getirdi. 

‘Mimarlar ve Tasarımlar için Cam’ adlı panelin açılış konuşmasını yapan REED TÜYAP Genel Müdürü Ali Muharremoğlu, “Cam endüstrisinin global düzeyde en prestijli etkinliklerinden biri olan GPD’nin Türkiye ayağına dördüncü kez ev sahipliği yapmaktan dolayı oldukça mutluyuz. Bu yıl, inovasyon köşesi ile kapsamını genişleten, dünyaca ünlü mimarlara ev sahipliği yapacak GPD İstanbul 2018’in tüm cam endüstrisi için son derece ufuk açıcı olacağına inanıyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi. 

Ritchie: Camın geleceğinde fiziksel olarak saydamlığa ihtiyacımız var

‘Cam Temalı Eğitim Etkinliği 2018’in en önemli konuşmacısı olan dünyaca ünlü İngiliz mimar Ian Ritchie, geçmiş projeleri üzerinde kullandığı teknikleri anlatarak camı daha iyi anlamak için moleküler çalışmalar yaptığını söyledi. Ritchie, “Ben şahsım adıma sektörle birlikte çalışmayı çok seviyorum. Bu nedenle sektöre mimarlardan ve mühendislerden daha çok güveniyorum.  Her sektörde olduğu gibi cam sektöründe de sürdürülebilirlik çok önemli bir kriter. Çünkü gelecek 30-40 yıl içinde tüm dünyada daha fazla ‘cam’ göreceğiz. Öte yandan Farklı cepheleri birbirinden farklı yöntemlerle tasarlıyoruz ve bu tasarımlarımızda camı oldukça fazla kullanıyoruz. Yapısal Dökme Cam Tekniğinin bu doğrultuda oldukça zor bir yöntem olduğunu söylesem yanılmam. 

Bu yöntem sayesinde pencere kullanmadan içeriye ışık girmesini ve dışarıdan içerinin gözükmemesini bu yöntem ile sağlıyoruz” dedi.  Geleceğin cam sektörüne güvendiğini de vurgulayan Ritchie, “Camın geleceğinde fiziksel olarak saydamlığa ihtiyacımız var. Cam da geri dönüşüm ve teknik çok önemli. Camın üzerindeki kaplamaların nasıl söküleceği bilinmiyor. Bunu insanlara öğretmek gerekiyor. Cam ileride çok daha fazla kullanılmaya başlanacak. Geleceğin araştırması; camı daha ılık, daha sıcak ve dokunulması keyifli hale getirmek.”

Aşçıoğlu: Bölgenin 50 yıllık meteorolojik verilerini inceledik

İstanbul Yeni Havalimanı Dizayn Ofis Şefi Işılay Aşçıoğlu ise 4 fazdan oluşan havalimanının 76 milyon metrekarede inşa edildiğini ve ilk fazının 90 milyonluk kapasitesiyle 29 Ekim 2018’de açılacağını söyledi.  Havalimanının yüzde 100 hizmet verdiği gün toplam yolcu kapasitesinin 200 milyona ulaşacağını öngördüklerini sözlerine ekleyen Aşçıoğlu, toplam cephe alanının 440 bin metrekare olduğunu aktardı. Terminal binası cephe ayrımının, Sabit Yolcu Köprüleri, Terminal Bloğu, İskele Blokları ve Işıklı olarak tasarlandığını söyleyen Aşçıoğlu, tasarım kriterlerini mimari, statik, mekanik ve aydınlatma olarak dörde ayırdıklarının altını çizdi. 


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)