​Dijitalleşme Yeniliklere Zemin Hazırlıyor

Hamburgische WeltWirtschaftsInstitut tarafından gerçekleştirilen Deutschland Test anketine göre, REHAU, Almanya’daki en büyük 10 bin şirket arasından “Dijital Şampiyon” seçildi. 100 puan üzerinden 87,5 puan alan polimer uzmanı REHAU, “Kauçuk ve plastik endüstrisi” dalında kazananlar arasında yer aldı.

Dijitalleşme sadece Almanya’daki değil, tüm şirketlerin iş süreçlerini değiştirmelerini zorunlu kılıyor. Şirketlerin, ister küçük ve orta ölçekli isterse küresel olarak aktif şirketler olsun, dijitalleşmenin önemi artıyor. Hamburg WeltWirtschaftsInstitut tarafından gerçekleştirilen Deutschland Test, dijital şampiyonlar anketleri ve web analizleri temel alarak belirlendi. Anket, şirketlerin dijitalleşme konusundaki harekete geçme isteğini temel alırken, veri, süreç, iş, iletişim ve dijital dönüşüm olarak beş konuda değerlendirme gerçekleştirildi. Kauçuk ve plastik sektöründe yüzden fazla şirket analiz edilirken, REHAU, 87,5 puan alarak dijital çalışmalarından dolayı ödüllendirildi.

Tüm dünyada dijitalleşme gündemin en önemli konusu

Anket çalışmalarını değerlendiren HWWI Genel Müdürü Profesör Henning Vöpel, konuşmasında: “Hemen hemen tüm şirketlerde dijitalleşme gündemin en önemli konusu. Ancak, sıklıkla fabrikadaki prosedürlerin ve süreçlerin dijitalleştirilmesine fazlasıyla yakından odaklanılıyor. Halbuki gerçek dönüşüm çok daha fazlasını içeriyor. Bu dönüşüm, işbirliği organizasyonunu, Ar-Ge’yi, prosedür süreçlerini ve sürekli inovasyon algısı gerektiren şirket kültürünü tamamıyla değiştirmekle ilgili.” ifadelerine yer verdi.

Yenilikçi ürün ve çözümler dijitalleşmeyle mümkün oluyor

Alınan ödülün REHAU’yu çok memnun ettiğini belirten REHAU Grup Dijital Direktörü ve REHAU Grup İnovasyon Laboratuvarı UNLIMITED X’in yöneticisi Dr. Stefan Thomas, “Dijital dönüşüm bizim için çok önemli bir konu. REHAU’yu daha verimli hale getirmeyi ve yeni ürünler, hizmetler ve iş modelleri geliştirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca dijitalleşme platformunu, şirket içi teknoloji uzmanları ağını ve Operasyon ve Tedarik Zinciri Yetkinlik Merkezi’ni kurduktan ve UNLIMITED X’i faaliyete geçirdikten sonra, REHAU’da dijital dönüşüm için önemli kilometre taşları aşıldı. İnovasyon Laboratuvarı, REHAU Grubuna ve departmanlarına değişken konularda yardımcı oluyor ve pazarda yer edinebilecek kavramlar geliştiriliyor. UNLIMITED X, kendini ayrıca yenilikçi konular için bir öncü olarak görüyor ve çalışmaları ile şirketin dijital dönüşümdeki başarısına kararlı bir şekilde katkıda bulunuyor.” dedi.

REHAU Grup İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Stefan Girschik ise, şunları söyledi: “Gelecekte ana işimizde güçlü olmaya devam etmeli ve buna ek olarak yenilikçi ürünler ve çözümler ile ikna etmeliyiz. Dijitalleşme yeniliklere zemin hazırlıyor. Bu konunun REHAU için potansiyelini fark ettik ve şansımızı mümkün olan en iyi şekilde kullanmak için her şeyi yapacağız.”


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)