Akıllı Kentler, Hayatı Kolaylaştırmak İçin Var!

Beyoğlu’nda düzenlenen “Şehirlerin Akıllı Dönüşümü” paneline konuşmacı olarak katılan Başkan Demircan, " Akıllı Kentler hayatı kolaylaştırmak için var. Bir şehrin ekonomisi, sanayisi, hizmet sektörü, kalifikasyonu, sosyal ve kültürel hayatıyla halkına ulaşabilmesi gerekir" dedi.

Turkcell tarafından düzenlenen Teknoloji Zirvesi, ‘Türkiye. Bugün. Şimdi’ sloganıyla başladı. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen zirveye bilim, teknoloji ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı. Zirve kapsamında gerçekleştirilen “Şehirlerin Akıllı Dönüşümü” paneline konuşmacı olarak katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Dijital Çağın kentlerin oluşumundaki etkisi ile Beyoğlu’nda dijital çağa ayak uydurmak için hayata geçirilen projeleri katılımcılarla paylaştı.

Yerel Yönetimde Akıllı Yaşama Katılım Önemlidir

Dijital çağa uygun bir çalışma benimsediklerini belirten Başkan Demircan, "Onlarca çalışmayı birleştirip büyük bir data oluşturduk. Yerel yönetimde akıllı yaşama katılım önemlidir. Artık çağımız dijital bir çağsa ve bu dijital çağda da her şey bulut üzerinden yapılıyorsa bizlerin buna entegre olması gerekir. Verilerin daha fazla dönüştürüldüğü ve neticenin daha hızlı olduğu bu çağda yeterli miktarda datanız yoksa siz insanların yarısından fazlasına ulaşamıyorsunuz demektir. Akıllı Kentler hayatı kolaylaştırmak için var. Karar vericiler bir şehri planlanırken ekonomisiyle, sanayisiyle, hizmet sektörüyle, kalifikasyonuyla, sosyal ve kültürel hayatıyla halkına ulaşabilmesi gerekir" dedi.

Hizmette Mobil Dönemi Başladı

Başkan Demircan, vatandaşlardan gelen şikayet ve önerileri analiz etmenin önemine de değinerek "Karar vericilerin bu datalara sahip olup operasyonel bir veri halinde gelecek vizyonunu inşa etmelidir. Eğer bu böyle olmuyorsa yapılan işler kafadan amacına gitmeyecektir.”ifadelerini kullandı.

Demircan, Beyoğlu Belediyesi’nin vatandaşa sunduğu akıllı kent uygulamaları hakkında bilgi vererek, “Yapacağımız işlemleri belediye içerisinde ve dışında mobil uygulamalarla hayata geçiriyoruz. Bu bir zabıta uygulaması olabilir, bu çöp arabasının yaptığı işlem de olabilir. Örneğin, bizim çöp arabalarımız bir sokağa girdiğinde oradaki vatandaşlara ‘Ben geldim, çöpünüzü dışarıya çıkarabilirsiniz’ mesajını gönderiyor.” şeklinde konuştu.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)