Soyak Kristal Kule

İsmini, kristal şekilli kuleden alan Soyak Kristal Kule projesinin mimari tasarımı, dünyaca ünlü Mimar Henry Cobb önderliğindeki NewYork’dan Pei Cobb Freed & Partners (PCF&P)’a, yerel proje ayağında ise Has Mimarlık’a ait. European Property Awards 2017’de ‘Commercial High-rise Architecture’ kategorisinde ödül alan proje, Levent’te konumlanmış çok katlı bir iş kulesi...

Uluslararası uzmanların katılımıyla, geniş bir ekiple tasarlanan Soyak Kristal Kule’nin 170 metre yüksekliğindeki kulesi, asimetrik eğimli yüzeylerden ibaret olup İstanbul semalarına etkileyici bir siluet kazandırıyor. Proje, biri 35 diğeri 12 katlı iki ofis binası ile bunları arsa boyunca birbirine bağlayan yatay podyum yapısından oluşuyor. 

Çağdaş mimarlık ilkeleri ile en yenilikçi teknolojilerin uygulandığı, LEED Silver sertifikalı Soyak Kristal Kule’nin tasarımında, günümüzdeki sıradan gökdelen mimarisinden bilinçli bir şekilde uzak durularak farklı cephe yüzeylerinin, kütleye yansıması ile elde edilen değişik form, farklı noktalardan bakışta kentlilere sürprizli ayrı perspektifler sunmaktadır.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)