Aidatları Azaltan Doğaya Dost Akıllı Ev Konsepti

Şua İnşaat’ın Kadıköy Fikirtepe’de konumlanan projesi Elite Concept Temmuz 2018’de teslim edilmeye başlanacak. 24 katlı 3 blokta 1+1’den 4+1’e kadar çeşitli büyüklük ve özellikte 785 konut, 26 ticari ünite ve sosyal yaşam alanlarından oluşan Elite Concept'in örnek daireleri projenin son hali hakkında konut alıcılarına fikir verirken dekorasyon açısından da rehber niteliği taşıyor.

Yüksek mimar Adnan Kazmaoğlu imzası…

Elite Concept’te büyüklükleri 65 ila 216 metrekare arasında değişen daire seçenekleri yer alıyor. Modern çizgisi, ince düşünülmüş ayrıntıları ve zamansız mimarisi ile öne çıkan Elite Concept, özel cephe yapısıyla Kadıköy’ün siluetine değer katacak bir tasarım olarak dikkat çekiyor. Her köşesi ve metrekaresi elit bir yaşamın gereklilikleri planlanarak tasarlanan Elit Concept, farklı hayat tarzlarına farklı daire tipleriyle cevap veriyor. Mimarlık Araştırma Merkezi’nin kurucusu Yüksek Mimar Adnan Kazmaoğlu tarafından insanın hep daha fazlasına layık olduğu düşüncesi ile çizilen projede, her dairenin kendine ait panoramik bir manzarası bulunuyor. Daire içlerindeki salon, mutfak ve tüm odalardan aynı manzaraya erişilebiliyor. Köşelerde yer alan dairelerde ise iki yönlü bir manzara hakim.

Daireyi saran balkona her odadan çıkış mümkün

İstanbul’daki yüksek katlı projelerde eşine az rastlanır şekilde dairelerin etrafını çepeçevre saran balkonları ile de farklılaşan Elite Concept, bu sayede sakinlerine hava alma ve gelen güneş ışığını kırarak manzarayı kusursuz bir şekilde izleme fırsatı sağlarken aynı zamanda pencere temizliğinin daireler tarafından kolaylıkla yapılabilmesine imkan tanıyor. Her daire için her odadan balkona çıkış imkanı bulunan proje, açılabilen pencereleri sayesinde evlerin rahatlıkla havalandırılmasına da olanak sağlıyor.

Dünyanın en yüksek kulesinde kullanılan özel camlar

Elite Concept, bir yanda adalar, deniz ve tarihi yarımadanın göz alıcı siluetini diğer yanda Çamlıca’yı gören İstanbul’un dört bir yanına hakim manzarasıyla dikkat çekiyor. Yüzde 90 cam panoramik cephe mimarisi ile bu manzarayı kesintisiz olarak izleyebilmeyi mümkün kılan projede, modern zamanların Babil Kulesi olarak adlandırılan Dubai’deki Burj Al Khalifa ve dünyanın en yüksek kulesi olmaya hazırlanan Cidde’deki Jeddah Tower gibi prestijli projelerde kullanılan Amerikan menşeli Guardian markasının reflekte camları tercih edildi. Güneşe karşı yüksek performanslı koruma sağlayan bu özel camlar, daire içlerinde ısı ve morötesi ışık artışına neden olabilecek güneş enerjisini en aza indirirken, her türlü uygulama için görünür ışık iletimini ise maksimum noktaya çıkarıyor. Daire içlerinin dışarıdan görünmesini önleyen bu özel camlar sayesinde perde kullanmadan günün her saatinde manzaranın keyfini çıkarmak mümkün.

Aidatları azaltan doğaya dost akıllı ev konsepti

Akıllı telefon ya da tabletlerle internet bağlantısı üzerinden kontrolü sağlanabilen akıllı ev konsepti ile hayatı kolaylaştıran proje, doğaya dost sürdürülebilir bir yaklaşımla planlandı. Elite Concept’teki tüm peyzaj alanlarının sulaması ve klozet rezervuarlarında kullanılacak su ihtiyacı; banyo, mutfak ve lavabolarda kullanılan sular ve yağmur sularının arıtılmasıyla elde edilen gri su arıtma sistemi ile gerçekleştirilecek. Ayrıca ortak alanların aydınlatma ve sıcak su ihtiyacı için de güneş panelleri sayesinde güneş enerjisinden yararlanılacak. Bu uygulamalarla elde edilecek tasarruf, işletme maliyetlerinin minimuma düşürülmesini ve aidatların azalmasını sağlayacak.

Bölgenin kendi içinde açık teras bahçeleri olan ilk projesi

Yüzde 75’i sosyal donatı ve peyzaj alanlarına ayrılan Elite Concept’in sosyal tesisleri içinde; kapalı havuz, sauna, buhar odası, fitness center, cafe, süs havuzları, koşu ve yürüyüş parkurları, çarşı otoparkı ve kapalı otopark yer alıyor. Ayrıca bölgenin kendi içerisinde açık teras bahçeleri bulunan ilk projesi olma özelliğini taşıyor. Blok zeminlerinde yer alan çarşı caddedeki mağazalar ise giyimden gıdaya, eczaneden markete, banka şubelerinden ATM’lere kadar tüm önemli ihtiyaçlara yanıt verecek şekilde tasarlanacak.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)