KKB Anadolu Veri Merkezi Leed Platinum ve Uptime Tier IV Belgelerini Aldı

Yatırımı ve işletmesi KKB Kredi Kayıt Bürosu tarafından gerçekleştirilen KKB Anadolu Veri Merkezi, alanlarındaki en üst düzey sertifikalar olan LEED Platinum yeşil bina ve Uptime Tier IV veri merkezi belgelerine sahip dünyada çok az sayıdaki tesisten biri oldu. 

Mimari ve iç mimari tasarımı Manço Mimarlık tarafından yapılan projenin yeşil bina danışmanlığını Erke Tasarım, Uptime Tier belgesi danışmanlığını ise Nitel Teknoloji üstlendi. 

ABD merkezli USGBC tarafından yapıların sürdürülebilir nitelikleri değerlendirilerek verilen LEED sertifikası 165 ülkedeki 92.000 proje ile dünyanın en yaygın yeşil bina belgesi. KKB Anadolu Veri Merkezi’nin enerji ve su tüketimini azaltan özellikleri, insan sağlığına zararsız malzemeleri, üstün iç mekân konforu ve tasarımda yenilikçiliği ile almaya hak kazandığı LEED Platinum, alınabilecek en üst düzey yeşil bina sertifikası.  Dünya üzerindeki LEED Platinum belgeli veri merkezlerinin toplam sayısı yirminin altında.

KKB Anadolu Veri Merkezi’in kazandığı LEED puanlarını görüntülemek için: http://www.gbig.org/activities...

LEED Platinum belgeli veri merkezlerinin listesini görüntülemek için: http://www.datacenterknowledge...

Veri merkezlerinin kesintisiz işleyebilme özelliğini 20 yılı aşkın süredir belgeleyen ABD merkezli Uptime Enstitüsü bu alanda dünyanın en önde gelen kuruluşu. KKB Anadolu Veri Merkezi’nin işletme sürecinin %99,995’i oranında kesintisiz hizmet vermesini sağlayan bilişim, elektrik ve mekanik altyapısı ile almaya hak kazandığı Tier IV sertifikası, Uptime Enstitüsü tarafından verilen en üst düzey belge. Dünya üzerinde yalnızca dokuz adet operasyon aşamasında Tier IV belgesi sahibi veri merkezi bulunmakta.

Uptime Enstitüsü hakkından bilgi için: https://uptimeinstitute.com/
Uptime Tier belgeleme sistemi hakkında bilgi için: https://www.colocationamerica....
 


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)