Istanbloom, Kentin Panoramasını Guardian Glass İle Yansıtıyor

İstanbul’un en işlek bölgelerinden biri olan Zincirlikuyu’da konumlanan ve “İstanbul’u anlamak ve anlatmak” konseptiyle tasarlanan karma kullanımlı Istanbloom, kentin üst üste yığılmış kütlesel ifadesi niteliğinde... Yapının mimari tasarımını üstlenen DB Architects’in çift cidarlı tasarlanan yapı fasadında ise tercihi, piyasaya sürüldüğü 2011 yılından bu yana birçok projede fark yaratan Guardian SunGuard® SuperNeutral SN 70/37’den yana olmuş. Guardian Glass tarafından teknolojik gelişmelere paralel olarak tasarlanıp geliştirilen ürün, yapının hem gören hem de görünen bir nesne olduğu bilinciyle, yapı fasadında kütleyi hem hafif hem de saydam gösterecek şekilde kullanılmış.

Esin Yapı girişimiyle İstanbul’da inşa edilen, kentin zengin tarihi geçmişi ve dünden bugüne süregelen kültürel çeşitliliğinden ilham alarak DB Architects tarafından tasarlanan Istanbloom, kütlesel biçimleniş özelliğiyle, çevresindeki mevcut yapı ve dokularla ölçekli bir ilişki kuruyor. Yükselirken, çevre yapılar arasından sıyrıldığı noktada, gökyüzünde, boşlukta salınıyormuş duygusu veren kule, Guardian SunGuard® SuperNeutral SN 70/37 camın kullanıldığı cephelerinde eşsiz İstanbul panoramasını yansıtıyor. Çift cidarlı tasarlanan yapı fasadı, içerdeki kullanıma ve gün ışığının mevsime ve günün saatlerine göre değişen efektlerine bağlı olarak sürekli bir devinim içeriyor.

Mimar ve yatırımcılar için özellikle enerji tasarrufu ve güneş kontrolünü temin ederken, yüksek doğal ışık geçirgenliği sunan kaplamalı cam ürünler geliştiren Guardian Glass, SunGuard® SuperNeutral SN 70/37 ile birçok gereksinimi tek bir üründe karşılıyor. Çok amaçlı kaplamasıyla yapay ışık için ihtiyacı en aza indiren ürün, üstün ısıl yalıtımla birleştirilmiş mükemmel bir güneş kontrolü Sunuyor ve uzun zamandır sektöre liderlik ediyor. 

“Cam yapının gözleridir, çevreyle ilişki kurarsınız…” diyen DB Architects Kurucusu Yüksek Mimar Bünyamin Derman,SunGuard® SuperNeutral SN 70/37’nin Istanbloom’da yarattığı etkiyi şu sözlerle anlatıyor:

“Cam malzeme ile çalışırken istediğiniz oranda şeffaflık ve renk seçeneklerinizin olması, ışığı ve enerjiyi kontrol edebiliyor olmak, bir tasarımcı için önemli olanaklardır. Guardian’ın ürün çeşitliliği tasarımcıyı özgürleştirmekte, sağladığı teknik destek önünü açmaktadır. Kalitesi ise güven vermektedir. Istanbloom, İstanbul’un kültürel çeşitliliğini, kentin farklı ölçekteki yapılarının armonisini birbirinin üstüne yığılmış kütlelerle ifade eder. Onu tasarlarken istedik ki; hem kentin enerjisini yansıtsın hem de kendine has peyzajı ve tasarımıyla sakinliği ve dinginliği barındırsın. Kentin yaşantısı, ağacı, mevcut yapıları bu yapının fasadında yansısın.

Yapının hem gören hem de görünen bir nesne olduğu bilinciyle, kent siluetindeki etkisi ve kullanıcılarına sunduğu 360 derecelik panorama düşünülerek, yapı fasadında kütleyi hem hafif hem de saydam gösterecek bir malzeme olan doğal görünümlü Guardian Extra Clear cam üzerine kaplamalı ürün tercih edildi. Bu şeffaf kabuk, aynı zamanda çift cidarlı ve ısı yalıtımlı olması itibariyle enerji verimliliği yüksek bir üründür.”



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)