Eksende Hizalanmış: Inagawa Mezarlığı Ziyaretçi Merkezi ve Şapeli

David Chipperfield Architects , Hyogo vilayetinin Hokusetsu Sıradağları'ndeki Inagawa Mezarlığı'ndaki şapel ve ziyaretçi merkezini tasarladı. Tek bir eğimli çatı altında alanların bir araya getirilmesi düşünülmüş yapı bir teras çizgisi boyunca uzanmakta.

Inawaga Mezarlığı Osaka’nın 40 km kuzeyindeki Hokusetsu Sıradağları’nda dik bir alanda yer almakta. Teraslar boyunca düzenlenmiş mezarlık, en yüksek noktasında tapınağa giden anıtsal ayrımlarla projeyi yönlendiren bir eksen izlemekte.

Ziyaretçi merkezi ve şapel dış dünya ile daha sessiz bir alan arasındadüşünce eşiği olarak tasarlanmış. Merkezi bir merdiven ile hizalanmış tapınağa karşılık olark ziyaretçi merkezi ve şapeller bir avlu etrafında toplanmış.

Mezarlık girişinden tapınağa kadar uzanan görüş çizgisini tek bir eğimli çatı düzlemi altında düzenlenmesi gözlerden uzak şapelin soyut hissiyatını projeye aktarmakta. Bu soyutluk hissi, sadece şapelin konumu ile değil ayrıca yapının kırmızı beton kullanılarak elde edilen monolotik görünümüne de borçludur.

Ziyaretçi merkezine dışarıdan doğrudan ya da bahçedeki rampada erişilebilen koridorlardan ulaşılabiliyor. Minimum derecede ısıtma sistemleri ve suni aydınlatmalar içe çalışılmış iç mekanlarda sessiz sade formlu malzemeler ve mobilyalar ile zamanın ritmi uzaklaştırılmış ve ziyaretçilerin inzivaya çekilmeleri için  uygun mekan anlayışı yaratılmış.


Proje Künyesi: 

Proje Adı: Inagawa Mezarlığı şapeli ve Ziyaretçi Merkezi

Mimarlar: David Chipperfield Architects

Peyzaj Mimarları: Marcia Iwatate+ Kmimura Peyzaj Mimarları

Bölge: Hyogo, Japonya

Yıl: 2017

Fotoğraf: Keiko Sasaoka

Kaynak: domus, davidchipperfield.com


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)