Yürüyen Merdiven ve Yollarda İleri Teknoloji; Kone Travelmaster Çözümleri...

Yürüyen merdivenler ve yürüyen yollar, çok sayıda insanın konforunun ön planda olduğu ticari binaların olmazsa olmazı… Dolayısıyla verimliliği ve insanların rahatı için özellikle tasarlanan bu binalarda yürüyen merdiven ve yolları da özenle seçmek gerekiyor. KONE, TravelMaster modelleri ile ticari binalara güvenli, konforlu ve enerji tasarrufu sağlayan en iyi çözümleri sunuyor. Alanında 100 yılı aşkın deneyimi bulunan KONE’nin ileri teknoloji ile ürettiği TravelMaster yürüyen merdiven ve yollar; çok özel tasarımları, üstün güvenlik standartları ve sağladıkları enerji verimliliği ile dikkat çekiyor. KONE, web sitesinde bulunan, aynı zamanda sektörde ilk ve tek olma özelliğini taşıyan “Escalator Designer” uygulaması ile de müteahhit ve mimarlara inşa edecekleri binalarda kullanacakları TravelMaster çözümünü seçmelerinde destek sağlıyor.

Müteahhit ve mimarlara yardımcı “Escalator Designer” uygulaması…

Kone.com.tr adresinden ulaşılabilen Escalator Designer uygulaması, hem müteahhitlere hem de mimarlara inşa edecekleri bina için en uygun TravelMaster yürüyen merdiven ve yürüyen yolu seçmelerinde ve gerekli ölçü hesaplamalarında yardımcı oluyor. Müteahhit ve mimarların yapmaları gereken tek şey, tasarımlarında kullanmak istedikleri yürüyen merdiven ve yürüyen yollar ile ilgili basit bilgileri seçenekler arasından işaretlemek. Program gerisini kendisi hallediyor ve üstün performans için tüm doğru ölçüleri, tavsiyeler ile birlikte ortaya koyuyor.   

Binalara tarz katan özel tasarım… 

Yürüyen merdiven ve yürüyen yollar; alışveriş merkezleri, büyük mağazalar, süpermarketler ve hipermarketler gibi ticari binalarda insan ulaşımının kilit noktasında yer alıyor. KONE TravelMaster çözümleri, özel tasarımlarıyla tüm ticari binaların mimari tasarımına tarz katıyor. Yenilikçi ve çekici aydınlatma çözümleri, aynı zamanda yolcu yönlendirme özelliklerini ve güvenliği de geliştiriyor. Geniş yelpazedeki farklı tasarım seçenekleri, binanızın mimarisine mükemmel şekilde uyan dizaynı seçebilmenize ve çarpıcı görsel efektler yaratılmasına olanak tanıyor. 

Güvenlik için ileri teknoloji…

Geliştirdiği her çözümde güvenliği ön planda tutan KONE, TravelMaster yürüyen merdiven ve yollarda da en son güvenlik teknolojilerini kullanıyor. Tarak plakası darbe algılama anahtarları ve yolculara yönelik acil durdurma düğmeleri de dahil olmak üzere çok özel güvenlik özellikleri sunuyor. Ayrıca yürüyen merdivenlerde yeni trafik sinyalizasyon çözümleri ile ilave yönlendirme sağlıyor. Sesli alarmlar, yürüyen merdivenlerin çalışma yönü hakkında açık ve net yönlendirme gerçekleştiriyor. Seyir yönü alarmı, yürüyen merdivene yanlış yönden girmeleri durumunda yolcuları ikaz ediyor. Düşme önleyici bariyerler ve uzatılmış korkuluklar da yolcular için ekstra koruma anlamına geliyor.  Yürüyen yollarda ise ayrıca yüksek (1100 mm) tırabzan, birden fazla yürüyen yol seviyesine sahip binalarda insan güvenliğini geliştiriyor. Gevşek palet dedektörü ve Spiralock dişli vidalar, yolcuların güvenliğini ve paletlerin güvenilirliğini artırıyor. KONE Remote Monitoring ve KONE E-link gibi ekipman izleme sistemleri de bina yönetim sistemlerinize entegre edilebiliyor.

Yüksek enerji verimliliği…

Eko-etkin çözümleriyle tanınan KONE,  TravelMaster yürüyen merdiven ve yollarda da bu özelliğini bir kez daha kanıtlıyor. Ürünlerdeki akıllı çalışma modları ve inverterler, enerji tüketimini farklı yük koşullarında optimize ediyor. Ürünlerde ayrıca, floresan aydınlatmadan %80 daha tasarruflu ve 10 kata kadar daha uzun ömürlü olan LED aydınlatmalar kullanılıyor. TravelMaster yürüyen merdivenlerde opsiyonel KONE Direct Drive doğrudan tahrik sistemi, enerji tüketimi açısından geleneksel sonsuz dişli tahrik çözümüne kıyasla %20'ye kadar daha fazla verim sağlıyor. TravelMaster yürüyen yollarda ise enerji tasarruflu inverter, bekleme modundayken düzgün bir hız regülasyonu sağlıyor ve tam hızda enerji tüketimini minimize ediyor. Opsiyonel rejeneratif tahrik teknolojisi, enerjiyi geri dönüştürerek ve sisteme geri besleyerek enerji tüketimini azaltıyor. KONE TravelMaster modelleri bu yönüyle, LEED ya da BREEAM gibi sertifikalara sahip binalar inşa etmek isteyenlere en ideal çözümleri getiriyor.     


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)