Metro İstanbul Karbon Nötrleme Projesi İle Karbon Ayak İzini Dengeliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi çevreye duyarlı şirketleriyle çevre bilinci ve karbon ayak izi çalışmalarında ortak çalışmalar yapıyor. Metro İstanbul ve İSTAÇ ortak bir çalışmaya imza attı.

İşletmelerin, faaliyetleri esnasında çevre üzerinde bıraktığı etkilerden biri de açığa çıkardıkları sera gazlarıdır. Açığa çıkan bu sera gazları işletmelerin sunduğu ürün, hizmet ya da süreçler için hesaplanabilir ve ilgili faaliyetin “karbon ayak izini” temsil eder.

ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Sertifikası sahibi olan Metro İstanbul bu çerçevede bir sosyal sorumluluk çalışması başlatarak 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan ve toplamda 5,5 milyon ton karbon eşdeğeri azaltım ile dünyanın en çok karbon kredisine sahip şirketi İSTAÇ ile iş birliği yaparak M2, M6 ve F1hatlarında bir haftalığına karbon ayak izini nötrlüyor.

METRO İSTANBUL HER GÜN DÜNYANIN ETRAFINI BEŞ KEZ TURLUYOR

Metro İstanbul 12 hatta her gün 4.877 sefer ile 232 bin km yol yaparak dünyanın etrafını beş defa dolaşıyor. Metro İstanbul 2017 yılında 601 milyon yolcu ile ülke nüfusunun tamamı kadar insanı yedi kez taşıdı. Metro İstanbul, karbon nötrleme projesini gerçekleştireceği M2 hattında günlük 416 bin, haftalık 3 milyon 700 bin, M6 hattında ise günlük 16 bin, haftalık 112 bin yolcu taşırken açığa çıkan yaklaşık 750 ton karbondioksit eşdeğeri (ton CO2eq) sera gazını da bu sosyal sorumluluk çalışması ile nötrlemiş olacak.

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde M2, M6 ve F1 hatlarında 1 haftada oluşan 825 ton karbon ayak izini nötrlüyor. Bisikletten sonra en çevreci mod olan raylı sistemlerle 2 milyon 200 bin kişi yolculuk yapıyor ve bu sayede İstanbul’da her gün 3.030 otobüs trafiğe çıkmıyor, günlük 892.020 ton daha az CO2 emisyonu ile çevrenin korunmasına katkı sağlanıyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)