​Glamping​ İçin Glamping

“Glamping for Glampers”, dış mekânlarda rahatlık ve tarz deneyimini tercih edenler için eko-lüks bir konaklama alternatifi 

Güney Koreli mimarlık stüdyosu ArchiWorkshop tarafından tasarlanan “Glamping for Glampers”, dış mekânlarda rahatlık ve tarz deneyimini tercih edenler için eko-lüks bir konaklama alternatifi sunuyor. Çağdaş tasarımlı iki tip glamping biriminden oluşan yumuşak dokulu yapılar, doğanın ortasına konumlanmış vaziyette. Glamping; vadinin, ormanın ve akarsuyun manzarasını sunarken insanları doğaya yakınlaştırıyor ve benzersiz bir mimari deneyim yaşatıyor.  

ArchiWorkshop tasarımı olan  ‘Glampers için Glamping’ iki farklı şekilde çadırdan oluşuyor. Tasarımlardan biri engebeli araziye kolayca uyum sağlayan uzun, kıvrımlı bir formda. Bu çadırın katlanır mobilyaları özel olarak üretilmiş ve beyaz iç mekânları yerel bir sanatçı tarafından boyanmış. İkinci tasarım ise içi boş yuvarlak şekli ile bölgedeki çakıllara işaret ediyor ve küçük bir açık alanla tamamlanıyor.

Her iki çadır da su ve gün ışığını geçirmeyen ateşe dayanıklı iki katmanlı bir membran ile korunuyor. 

ArchiWorkshop’un glamping çadırları, ev konforunda konaklamanın tadını çıkarırken, doğanın keyfini yaşamaya olanak tanıyor. Her bir yapı birimine deniz, dere, taş, dağ, orman, nehir gibi isimler verilmiş. Yapıların şekli ve konumu hem gündüz hem de gece boyunca estetik bir görüntü ortaya çıkarıyor.  İçerilerinde yer alan mobilyalar katlanılabilir formlarıyla kullanışlılık derecesini içeride de arttırmayı sağlıyor. Doğanın ekolojik değerlerini ön planda tutan ve konforu modern tasarımla birleştiren bu glamping üniteleri büyük beğeni kazanıyor.

ArchiWorkshop’un glamping çadırları, ev konforunda konaklamanın tadını çıkarırken, doğanın keyfini yaşamaya olanak tanıyor.



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)