Güneş Kollektörü Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yenilenebilir enerji sektörünün lider şirketlerinden Solimpeks, güneş kollektörü satın alırken ürünün fiyat kadar kalite sertifikalarına ve garantisi olup olmadığına da dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatıyor. 

Solar termal alanında Türkiye’nin en büyük üreticisi olan Solimpeks, emsalsiz bir enerji kaynağı olan güneşten ısıtma-soğutma, sıcak su ve elektrik ihtiyacınızı karşılayabilmenin ancak doğru sistemlerle mümkün olduğuna dikkat çekiyor. Tüketicilerin güneş enerjisi sistemi satın almadan önce ihtiyacını net olarak belirlemesi gerektiğini söyleyen Solimpeks Türkiye Genel Müdürü Gazi Çelebi, doğru güneş enerjisi sistemini seçmenin ipuçlarını şöyle sıralıyor: “Tüketiciler öncelikle alanında uzmanlık sahibi, köklü firmalara başvurmalı. Çünkü bu firmalar ısıtmayı, soğutmayı, aydınlatmayı projelendirebilecek mühendislik ekiplerine sahip oldukları için tüketiciyi daha doğru yönlendirebilir. Bu sayede tüketici hangi sistemin ihtiyacını karşılayabileceğini, yapacağı yatırımı, bu sistemin simülasyonunu ve amorti süresi hesaplarını net olarak görebilir. Ayrıca böyle şirketlerle çalışırsanız aylık ortalama üreteceği elektrik miktarını da öğrenebilir ve fazlasını değerlendirme konusunda yönlendirme alabilirsiniz.”

Tüketicilerin en az fiyat kadar sistemin garantisini de değerlendirmesinin şart olduğunu anlatan Solimpeks Türkiye Genel Müdürü Gazi Çelebi, “Çatıda problem çıkaracak merdiven altı ürünleri değil garantili, servisli ulusal markaların ürünlerini tercih etmelisiniz. Sistemlerin uluslararası geçerliliği olan kalite sertifikaları da mutlaka talep edin. Ürün kalitesinin yanı sıra kurulum ve satış sonrası hizmetler de büyük önem taşır. Bu açıdan kurulumu yapacak ekibin referanslarına bakmanız, satış sonrası sağlanan hizmetleri değerlendirmeniz son derece faydalı olacaktır.”



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)