Yanmaz Isı Yalıtım Çözümü Minepor

Sunduğu üstün yalıtım performansı, yangına dirençli oluşu ve kolayca uygulanabilmesiyle hem yeni hem eski binalarda Minepor tercih sebebidir.

Mineral esaslı sağlam yalıtım sistemi Minepor, binaların tüm yüzeylerinde yalıtım sağlayan, A1 sınıfı yanmazlık özelliği ile yangın dayanımı kazandıran yeni nesil yalıtım sistemidir. Minepor Yalıtım Sistemi, Minepor Isı Yalıtım Plağı, Özel Minepor Yapıştırıcısı, Minepor İlk Kat Sıvası, file ve dübelden oluşmaktadır.

Sunduğu üstün yalıtım performansı, yangına dirençli oluşu ve kolayca uygulanabilmesiyle hem yeni, hem eski binalarda Minepor tercih sebebidir.

Sağlam, hafif, nefes alan yapısıyla yalıtım sektörünün dikkatlerini üzerine çeken, A1 sınıfı hiç yanmaz yalıtım malzemesi Minepor, Ulusal Teknik Değerlendirme Belgesi alan ilk üründür.  

TEK KATMAN CEPHE SİSTEMİ

Tek Katman Cephe Sistemi ısı ve soğuktan etkilenmeyen, yanmaz, nefes alan cephe çözümleri sunmaktadır. Duvar gazbeton blokları ile örülür ve yalnızca betonarme yüzeyler Minepor Isı Yalıtım Plağı ile kaplanır. Böylece ekstra yalıtıma ihtiyaç duymadan, yönetmelikler ve standartlar ile uyumlu, hiç yanmayan, nefes alan, ısı yalıtımlı cepheler ve ısı konforlu yaşam alanları elde edilir.

TAVAN YALITIM ÇÖZÜMLERİ

Isıtılmayan hacim üstü döşemeler, konsol döşemeler ısı yalıtımı açısından yapılarda oldukça ihmal edilmiş yüzeylerdir. Genelde otopark, bodrum kat tavanları ve kazan dairesi tavanları olan bu alanlar; ısı kayıplarının çok fazla yaşandığı bölgelerdir. Hiç yalıtılmamış/kötü yalıtılmış olan bu döşemelerin üzerinde bulunan daire ve iş yerleri oldukça fazla ısı kaybı yaşamakta, ısıtma ve soğutma giderleri açısından son derece olumsuz durumlar oluşturmaktadır.

TERAS/TABAN YALITIM ÇÖZÜMLERİ

Teras çatılarda da ısı yalıtımı için Minepor pratik bir çözümdür. Yüksek basma dayanımına sahip Minepor, teras döşeme betonunun üzerine serildikten sonra eğim betonu dökülür. Daha sonra su yalıtımı yapılan teraslarda, yanıcı ısı yalıtım malzemeleri büyük risk oluşturmaktadır.

Genellikle su yalıtımı uygulamasında kullanılan şaloma alevi yanıcı ısı yalıtım malzemeleri için risk oluşturmakta iken, A1 sınıfı Minepor bu bölgelerde güvenle kullanılmaktadır.




Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)