Kule Yapıları 8: ​Orbit ​Tower

Anish Kapoor ve Cecil Balmond tarafından, 2012 Londra Olimpiyatları için tasarlanan, 115 metre uzunluğunda ve 84 ton ağırlığındaki ArcelorMittal Orbit gözlem kulesine sanatçı Carsten Höller tarafından eğlenceli bir kaydırak eklendi.

ArcelorMitall Orbit gözlem kulesi, 2012 Londra Olimpiyatları için Anish Kapoor ve Cecil Balmond tarafından tasarlanmış ve bir hayli yüksek maliyetle sonlandırılmıştı. Bugünlerde ise belediyenin de desteğiyle projeye bir kaydırak eklenmesine karar verildi. Sanatçı Carsten Höller tarafından paslanmaz çelikten gözlem kulesine eklemlenen bu çalışmanın bir sanat eseri mi, bir eğlence ürünü mü yoksa sanat eserinin yüksek üretim maliyetini geri kazanmak için yapılan bir hamle mi olup olmadığı tartışılıyor. Fikrin, sanat eserini turistik bir çekim merkezine dönüştürmeyi hedefleyen belediye yetkililerinden geldiği düşünüldüğünde sonuncu seçenek ağırlık kazanıyor gibi. Kırmızı yapı, sarmal merdivenler, kanopinin Corten çeliği ve üst izleme platformundaki son derece parlak çelik aynalardan oluşuyor.

Tasarım ve inovasyonu buluşturan olağanüstü döngülü yapının % 60’ı, çamaşır makineleri ve kullanılmış arabalar da dahil olmak üzere geri dönüştürülmüş çelikten üretilmiş.  ArcelorMittal Orbit, İngiltere’nin en yüksek heykeli, Doğu Londra’yı dönüştüren Olimpiyat mirasının bir parçası ve kendi başına bir dönüm noktası olarak, kentin eşsiz manzarasını sunarak ziyaretçilere keyifli bir deneyim yaşatıyor.



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)