İZODER, 25. Kuruluş Yılını İki Önemli Sosyal Sorumluluk Projesi ile Kutluyor

Türkiye’de yalıtım bilincini oluşturmak ve yaygınlaştırmak amacıyla 1993 yılında faaliyete geçen İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği), 25’inci kuruluş yıldönümü kapsamında, sektöre ve topluma yönelik çalışmalarını artırarak sürdürüyor. İZODER’in 25’inci kuruluş yılını iki sosyal sorumluluk projesi ile kutlamak istediklerini belirten Levent Pelesen, “Birinci projemiz ‘Okul Yenileme ile üyelerimizin kendi bölgelerinde tespit ettikleri okulların yalıtımlarını yapmak, ikinci projemiz Türk Eğitim Vakfı aracılığıyla ‘25. Yıl Eğitim Bursu’ ile de öğrencilere destek olmak” dedi.

 İZODER, 25’inci kuruluş yıldönümü kapsamında, iki sosyal sorumluluk projesini hayata geçiriyor. İZODER Başkanı Levent Pelesen, varlığını 25 yıldır kesintisiz ve artan bir başarıyla sürdüren bir sivil toplum örgütü olmanın gururunu yaşıyoruz. 25’inci yılımızı toplumsal fayda sağlayacak, sivil toplum örgütü olmanın anlamına yaraşır bir şekilde kutlamak istiyoruz. ‘Okul Yenileme’ projesi ile öğrencilerimizin sağlıklı ve konforlu bir ortamda eğitim almalarını hedefliyoruz. Bu projede üyelerimizin katkı ve destekleriyle ihtiyacı olan okulların yalıtımlarını yapacak ve bu okulları, çocuklarımızın sağlıklı ve konforlu bir ortamda eğitim aldığı bir duruma getireceğiz. Kampanyamızın planlama aşamasında, bizlere destek veren Yönetim Kurulu Üyesi 5 firma ile açılışı yaptık. BTM Manisa’da, Eryap Gaziantep’te, His Yalıtım Kayseri’de, Ravaber Kayseri’de, Sinerji Elazığ’da birer okulun yalıtım ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Üyelerimize yaptığımız çağrının da karşılık bulacağını ve onlar vasıtasıyla daha çok okulun yalıtım ihtiyacını karşılayacağımızı umuyoruz” diye konuştu.

Levent Pelesen, ikinci projenin ise  ‘İZODER 25. Yıl Bursu’ olduğunu ifade ederek,“Türk Eğitim Vakfı bünyesinde açılan ‘İZODER 25’inci Yıl Bursu’ hesabına bağışta bulunacak tüm üyelerimiz, mümkün olduğu kadar çok lise öğrencisinin eğitim giderlerinin karşılanmasını sağlayacak. TEV tarafından belirlenen lise öğrencilerinin eğitim giderlerini üye firmalarımızın bağışlarıyla karşılayacağız. İZODER olarak ilk bağışı biz yaparak kampanyayı başlatıyoruz” dedi. 

Anadolu’ya yöneldik

İZODER olarak ayrıca bu yıl yalıtım bilincini daha da artırmak, kamu ile sektör temsilcilerini buluşturmak, vatandaşların ve sektörde faaliyet gösteren her kesimin sorun ve çözüm önerilerini dinlemek amacıyla Anadolu’ya yöneldiklerini ifade eden Levent Pelesen, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliği ile hayata geçirdiğimiz ‘Tüm Yönleriyle Yalıtım Seminerleri’ kapsamında, hem yeni çıkan yönetmelikleri tanıtıyor hem de tüm yalıtım branşlarıyla ilgili sektörel paydaşları ve kamuyu bilgilendiriyoruz. Ekim 2017’de İzmir’de yüksek bir katılımla başlayan seminer dizimize, 2018 yılı Ocak ayında Ankara’da, Mart ayında Adana’da, Nisan ayında ise Kayseri’de devam ettik. Bundan sonraki zirvemizi Elazığ, Antalya ve Trabzon’da düzenleyeceğiz. Finali de 13 Aralık’ta İstanbul’da yapacağız.”

Levent Pelesen, sözlerini şöyle tamamladı: “Amacımız, yurt genelinde yalıtım bilincini artırmak ve ülkemiz için stratejik öneme sahip bir konuda farkındalık yaratmaktır. Bugün kentsel dönüşüm fırsatını iyi değerlendirerek, tüm binaları doğru yalıtım uygulamalarıyla inşa edersek, ülke ekonomimize her yıl milyarlarca dolarlık katkıda bulunabiliriz.” 


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)