TÜBİTAK Yaz Bilim Kampında Yenilenebilir Enerji ve Sürdürülebilir Gelecek Konuşuldu!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Arzu Bayındır tarafından hazırlanan ve proje yürütücülüğünü yaptığı “Sihirli Dünyalara Açılan Kapılar ve Bilime Yolculuk” Yaz Bilim Kampı – 2018  TÜBİTAK projesi Rahmi Aydemir’in katılımıyla Çanakkale’de gerçekleşti.

Çanakkale Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere Manisa Soma Kaymakamlığı ve Soma İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri (Soma madeninde çalışan ve maden kazasında  yitirdiğimiz ailelerin çocukları) ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu, İstanbul Darüşşafaka Eğitim Kurumu, Genelkurmay Personel Dairesi Başkanlığı işbirliğine dayalı olarak  gerçekleştirilen projeye; ortaokul 6. sınıfa devam eden, Haziran 2018 tarihi itibariyle  7. sınıfa geçmiş, akademik başarıları yüksek 12 yaşındaki öğrenciler katılım gösterdi. 

Aydemirler A.Ş. İş Geliştirme Yöneticisi Rahmi Aydemir; yenilenebilir enerji (güneş, rüzgar, biyokütle vs.) ve geri dönüşümün önemi, doğa koruma ve sürdürülebilirlik eğitiminin ardından, öğrencilerin gruplar halinde workshop çalışmalarıyla geleceği tasarlamalarını istedi. Takım çalışması, temiz dünya -temiz teknoloji ve doğaya saygı kavramlarının ön plana çıktığı eğitimde, öğrenciler futuristik yaklaşımlarla hayallerindeki sürdürülebilir dünyayı projelendirdiler.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)