Üsküdar Belediyesi ve TOKİ İşbirliğiyle Gerçekleşecek Büyük Çamlıca Kentsel Dönüşüm Projesinde

Üsküdar'ın Çamlıca İlçesi'nde 5 mahalleyi kapsayan Büyük Çamlıca Kentsel Dönüşüm projesinde çalışmalar devam ediyor. Proje dahilinde tahliyeler başladı.

Üsküdar Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle gerçekleşecek Büyük Çamlıca Kentsel Dönüşüm projesinde çalışmalar hızla sürüyor. 270 bin nüfusun yaşadığı bölgede anlaşma süreci devam ediyor.

Üsküdar'ın 1/5000'lik ve 1/1000'lik geri görünüm ve etkilenme bölgelerinde koruma amaçlı revizyon nazım imar planı ile uygulama imar planı kabul edildi. Kentsel dönüşüm çalışmalarının başlamasıyla anlaşmalar sağlanıyor.

Binalar mahalle kültürünü yansıtacak

Çamlıca'da bulunan 530 bina ve bin 500'e yakın bağımsız bölüm kentsel dönüşüm ve gelişim alanı olarak ilan edildi. Çamlıca - Kirazlıtepe, Güzeltepe, Sultanmurat ve Yavuztürk mahallelerini kapsayan dönüşüm projesi start aldı. Üsküdar kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşa edilecek olan binalar mahalle kültürünü yansıtacak.

Anlaşmalar sağlanıyor

Büyük Çamlıca Kentsel Dönüşüm projesinin ilk fazında dönüşme uğrayacak binaların yıkımları 2017 yılının Ağustos ayında başladı. Proje kapsamında tebligat imzalayan vatandaşların evleri yıkılıyor.

Yıkımlar bayramdan önce bitecek

Üsküdar Belediyesi'nden alınan bilgiye göre, tüm yıkım ve tahliye işlemlerinin Ağustos'un 10'una kadar tamamlanması planlanıyor. Bayramdan önce bitmesi hedeflenen yıkımlardan sonra proje kapsamında yer alan Çamlıca Camii'nin açılışı gerçekleşecek.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)