Doğal İzler: Bahçeköy Evi

Habif Mimarlık tarafından tasarlanan, Bahçeköy Sarıyer ‘de bulunan aile evi,  mümkün olduğunca net, aydınlık, ferah yaşam alanları oluşturmak üzere planlanmış. Dışarıdan kapalı, nispeten sert,  saydam olmayan ilk algısı, bahçe cephesinde olabildiğince açık, havadar ve dış mekana yönelimli hale gelmekte, iç mekanlar geniş cam ve teraslarla bahçeye açılmaktadır.

Tasarımında, hem iç hem dış mekanda, kullanılan malzemelerin doğal duruşları olabildiğince korunmuş. Tümüyle el işçiliği olan dış cephe mozaiğinin yanı sıra, bahçe duvarları ve doğrama detaylarında zaman içinde rengini ve dokusunu alan korten çelik kullanılmış.

Tüm sabit mobilyalarının özel üretim olduğu iç mekanda ahşap ve mermer gibi doğal malzemeler mekanların karakterlerine  yakışır şekilde uygulanmış. 

Mekan kombinasyonları çoğunlukla siyah ve doğal cilalı meşe ile pastel tonlu lake şeklindedir. Metal detaylar genelde siyah, kısmi olarak da bakır ve satine metal renklerde kullanılan iç mekanlar, amaçlı şekilde, yalın, ’ yaşam’ unsurunun önüne geçmeyecek bir fon olarak tasarlanmıştır. Detaylar ve çeşitli sanat eserleri atmosfere renk katmak amacıyla kullanılmıştır.

Mimari bir unsur olarak merdiven, heykel etkisi yaratmak amacıyla tasarlanmış ve 3 yaşam katını birbirine bağlamıştır. Merdiven strüktürü, tümüyle, hacme sıcaklık getiren ahşap örtü ile kaplanmıştır.

Bahçede, yüzme havuzu yanında, salon, mutfak, yarı açık dinlenme alanı, spor salonu, soyunma odası, duş ve tuvaletlerin bulunduğu bir havuz evi tasarlanmıştır. Tavan yüksekliğinde kayar camlar yaşam alanlarının tümüyle doğal ışık almasını ve istendiğinde açılarak havuz terası ile bütünleşmesini sağlamakta...


Proje Künyesi:

Proje Adı: Bahçeköy Evi

Mimarlar: Habif Mimarlık, Hakan Habif, Setenay Erkul

Bölge: İstanbul, Türkiye

Yıl: 2018

Fotoğraf: Gürkan Akay

Kaynak: www.habifmimarlik.com/ 


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)