LEED Sertifikalı Boğaziçi Üniv.' nin tericihi EPD Belgeli KYK Yapı Kimyasalları Ürünleri Oldu

Amerikan Yeşil Bina Konseyi (USGBC) tarafından verilen LEED Building Design and Construction 2009 Değerlendirme Sistemi kapsamında LEED SİLVER sertifikasını alabilmek için Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Misafirhanesi Projesinde kullanılan tüm ürünler Leed sertifikasyon sistemi (Leed 2009) gerekliliklerine uygun olması gerekiyordu.

Proje içerisinde kullanılan yapı kimyasallarının VOC (Uçucu Organik Bileşen) içeriklerine dikkat edilmiş olup, VOC değeri LEED kriterlerine uygun, düşük emisyonlu ürün tercihi yapılmıştır. Yapılan ürün seçimlerinde seramik yapıştırıcısı olarak KYK Yapı Kimyasallarının VOC değerleri düşük ve EPD belgeli MegaFlex ve MegaGranit ürünleri tercih edilmiştir. 

Hammadde eldesi, enerji verimliliği, malzeme ve kimyasal madde içeriği, hava, su ve toprağa verilen emisyonlar atık oluşumu kategorilerinde yapılan tüm değerlendirmeler ardından EPD Belgelendirmesi yapılan KYK Yapı Kimyasalları Seramik Yapıştırıcıları Ürün Grubu, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Misafirhanesi’nin yanı sıra yeşil ve sürdürülebilir yapıların aranan markası haline geldi.

MegaGranit; C2TS1 sınıfı, çimento esaslı, yüksek performanslı, elastik karakterli, flex, kayma özelliği azaltılmış, graniti mermer, doğaltaş gibi büyük ebatlı kaplama malzemeleri yapıştırma harcıdır. 
MegaFlex; C2TES2 sınıfı, yüksek yapışma gücü ve yüksek elastikiyet özelliğine sahip, kayma özelliği azaltılmış, çalışma süresi uzatılmış büyük ebatlı kaplama malzemesi yapıştırma harcıdır. 


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)