Yekpare Eğitim İçin: UDEP Derslik Binası

Kırsal bölgeden gelen düşük gelirli öğrencilerin barınma sorunu gidermek ve artan öğrenci nüfusu için yeni bir mekân arayışı, UDEP Kampüsü’nün oluşumunda etkin bir ihtiyaç olarak doğmuş. 

Mimari bir karakter ve şekilden ziyade bir öğrenim ortamını yaratmanın hedef olarak belirlendiği projede, öğrenci ve öğretmenler arasında fikir alışverişi kurmak ve yapıyla kullanıcı arasında bağlayıcı bir ilişki kurulması için informal çizgiler yapıların sınırlarını belirlemekte.  

Peru’nun güneşli, sıcak ve kuru ikliminde üretilen proje bu iklime da uyum sağlamak ve aynı zamanda iklim olumsuzluklarına karşın konforlu zaman geçirilmesi için yapı içerisinde gölgelik alanlar bir takım boşluklar sağlanarak oluşturulmuş.

Dışarıdan yekpare görünen eğitim yapısı kendi içerisinde bir araya gelen ve aralarında gölge sağlayan dolaşım alanlarıyla 11 bağımsız binadan bir araya gelmekte… 

Doğal havalandırma kaynağı da olan bu dolaşım alanlarında gün ışığı gün boyunca zemin ve duvarlarda hareket ederken bir güneş saati olarak da düşünülebilmektedir. Çoklu erişimin mümkün olduğu binada cepheler de tropik ortamdaki oryantasyona bağlı olarak dikey panjurlar ve prefabrik kafeslerle donatılmıştır.

Proje Künyesi:

Proje Adı: UDEP Derslik Binası

Mimari&Tasarım:  Barclay & Crousse

Bölge: Peru

Yıl: 2016

Fotoğraf: Cristobal Palma / Estudio Palma

Kaynak: archdaily


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)