​Dünya Seramik Sanatı Şehri​

Ziyaretçiler buraya geldiklerinde, çok sayıda sanayi bölgesinde görülen sıradan şeylerden ziyade seramik parçalardan oluşan fantastik bir kenti keşfetmekteler.

Li Ling proje fikri, müşterinin seramik işlenmesine adanmış bir sanayi alanında bir müze ve otel yerleştirme isteğinden doğmuş; bu nedenle proje, müşteri şirketin önemli bir üretici olduğu ve önerilen binaların özellikleri, renk ve imalat farklılıklarını geliştirmek istediği seramik malzemeyle bağlantı kurmuş.

İki makro-alandan oluşan şehir, büyük bir meydan çevresinde geliştirilen bir kamu alanı ve bir ana bina olarak tanımlanan üretim ve satış alanından oluşmakta.

Projenin en dikkat çekici yanını; binaların, her biri içbükey veya dışbükey, keskin kenarları olmayan, orijinal üç boyutlu, dokulu, polikrom seramik modülleriyle kaplı, büyük “vazolar” biçiminde modellenmesi oluşturuyor.

Yayaların keşfedilmeyi bekleyen mekânlara gidebileceği yaya caddelerine sahip yan yana yerleştirilen hacimlerin birbiriyle değiştirilebilir tasarımlarıyla ortaya çıkan bu esnek şehir kurulumu, kapalı mekânlar ve farklı içeriklerle kentsel bir bütünleme oluşturuyor. Bina içlerine olduğu kadar, hacimler arasında oluşturulan alanlar, seramik parçalarının deneyimleneceği, dokunulabileceği bir müze niteliğinde. 

Li Ling Seramik Sanatı Şehri sadece bir şehrin veya endüstriyel sergi kompleksinin bir parçası değil, adından da anlaşılacağı gibi, bundan çok daha fazlasını barındırmakta. Endüstri, kültür ve üretim geleneklerinin, bu şehre çekileceğine emin olan ziyaretçilerin görmesi ve öğrenmesi beklentisiyle birleştiği seramik sanatının bir yeri ve evi.

Ziyaretçiler buraya geldiklerinde, çok sayıda sanayi bölgesinde görülen sıradan şeylerden ziyade seramik parçalardan oluşan fantastik bir kenti, keşfetmekteler.



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)