Geleceğin Ofisleri Doğaya Uyumla Şekilleniyor

Bürotime, geleceğin ofislerini estetik, fonksiyonel ve konforla kurgularken; çevreye ve insana gösterdiği hassasiyeti, Türkiye’de ofis mobilya sektöründe ilk GREENGUARD Gold sertifikası alan marka unvanını elde ederek bir kez daha tescilledi.

Sektöründe bir ilk yaparak, 2014 yılında bağımsız bir denetleme kuruluşu olan UL Enviroment tarafından yapılan testlerin sonucunda, ürünün iç mekân hava kalitesi açısından belirlenen gerekliliklerine uyduğunu kanıtlayan GREENGUARD GOLD Sertifikası alan Bürotime, tasarım anlayışını sürdürülebilir düşünce üzerinden kurguluyor. Firma; uluslararası geçerliliği olan bu sertifikayla LEED ve BREEAM gibi dünyada tanınırlığı ve bilinirliği en yüksek yeşil bina sertifikalarını talep eden kuruluşların ilk tercihi olurken, doğal kaynakların verimliliğine odaklanarak sürdürülebilirlik farkındalığını arttırmayı hedefliyor.

Günümüzde iç mekânlardaki hava kirliliği dış mekânlara oranla 2 ile 5 kat arası daha yoğun olduğu kanıtlanırken; bu kirliliğin büyük bir kaynağı yapı malzemelerinden ve mobilyalardan salınan Uçucu Organik Bileşikler (VOC) olduğu tespit edildi. Bu sebeple; insanların zamanlarının büyük bir kısmını geçirdiği ofislerde kullanılan mobilyaların, insan sağlığını tehdit etmeyecek şekilde üretilmiş olması büyük önem kazanıyor. Ürünlerin imalatında kullanılan kimyasalların oda sıcaklığında buharlaşarak iç ortama karışıp, bulunduğu ortamın hava kalitesini bozmaması, sağlık problemlerine yol açmaması gerekiyor. GREENGUARD Sertifikası, ürünlerin emisyon değerlerinin ölçülmesi sonucunda ürünün iç mekânda kullanılmasında herhangi bir sorun teşkil etmeyeceğini ispatlayan belge olma özelliği taşıyor. GREENGUARD Gold Sertifikası ise bu ürünlerin okul ve sağlık hizmet binaları gibi çevrelerde rahatlıkla kullanılabilmesi için düşük seviyelerde VOC salınımında bulunduklarını garantiliyor.  Bürotime; UL’in akredite laboratuvarlarında yapılan ürün testlerini her yıl tekrarlayarak hem mevcut ürünlerinin hem de yeni modellerinin GREENGUARD Gold Sertifikalarını güncelliyor.

Yenilikçi tasarımlarıyla, yaratıcı ve kurgulanabilir çalışma ortamları sunan Bürotime; zengin ürün gamıyla bir ofis ortamındaki tüm ihtiyaçları karşılarken, ürünlerini insan ve çevreyi göz önünde bulundurarak oluşturuyor.



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)