''Kentsel Geometri''

İspanyol fotoğrafçı Andres Gallardo,  Paris’ te kentin mimarisini yakalamak, binaların ruhunu, şehrin zengin mimari tarihini ve uluslararası tasarımlardaki etkisini belgelemek için bir fotoğraf çalışması gerçekleştirdi.

Gallardo, kenti hem tek renkli hem de renkli fotoğraflarda belgelemeyi seçtiği bu projesini “büyülü” olarak tanımlıyor; genel perspektifleri ve yapıların genel kimliğini genellikle belirsizleştiren küçük yapısal detayları birleştiriyor.

" Kentsel Geometri " başlıklı genel seri, hem Avrupa hem de Asya'daki şehirlerden fotoğraflar içeriyor: Bu görüntülerin derlenmesi, sanatçının kişisel yolculuklarını izleyerek, mimari formların çok yönlülüğüne ve her kentin eşsiz kentsel dokusunun karmaşıklığına vurgu yapıyor.

Bir zamanlar, “mimari bir korku” olarak nitelendirilen Pompidou Merkezi , mimari ifadenin ve yenilikçiliğin ikonik bir örneği haline gelmiş,  Gallardo'nun, Renzo Piano / Richard Rodgers tasarımının fotoğrafları, yapının bütünlüğü içinde göz ardı edilmeksizin, binanın kesişen çizgilerinin geometrik düzenini ve rasyonalitesini bir ayrıntı düzeyinde ele geçiriyor.


Kaynak: archdaily

Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)