TÇMB, Çimentonun 7 Aylık Verilerini Açıkladı

2018 yılı Ocak-Temmuz döneminde çimento üretimi, geçen yıla göre yaklaşık yüzde 4 oranında arttı. 

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) tarafından sektörün ilk 7 aylık verileri açıklandı. 
Türkiye ekonomisinin lokomotifi çimento sektörünün Ocak-Temmuz verilerine göre; çimento üretiminde yüzde 3,91, iç satışlarda yüzde 4,22 artış yaşanırken; bölgesel bazda yapılan satışlarda en büyük artış Ege ve İç Anadolu Bölgesi’nde görüldü. 

2018 yılı Ocak-Temmuz döneminde üretilen çimentonun yaklaşık yüzde 9,9’u ihracata konu oldu. Rapora göre, aylık bazda çimento üretiminde yüzde 1,31; çimento ihracatında ise yüzde 34,19 oranında artış yaşandı.


Raporla ilgili değerlendirmede bulunan Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, “Geçen yıl yaşanan zorlu kış şartlarından sonra bu yılın ilk aylarında beklenmedik şekilde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesiyle, üretim ve satışlarda çok yüksek artışlar yaşanmıştır. Bu artış oranları Mart ve Nisan aylarında aylık bazda normale dönmüş ancak Mayıs ve Haziran aylarında Ramazan ayının da etkisiyle satışlar aylık bazda azalmıştır. Temmuz ayında düşüş hızı azalmış ancak önümüzdeki dönemde daha şiddetli düşüş beklenmektedir.TUİK verilerine göre, 2018 yılı Ocak-Temmuz döneminde, ihracatımızı (çimento+klinker) en çok artırdığımız ülke Senegal oldu. Bu ülkeyi Gine ve Haiti izledi. İhracatımızı artırdığımız diğer pazarları ise ABD ve Gana olarak sayabiliriz” dedi.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)