Toplum Merkezlerine Yeni Bir Çağrı: Heartbeat @ Bedok

Singapur’da yer alan Heartbeat @ Bedok, birden fazla iş ortaklarını barındıran, çok sayıda ortak kullanımlı, 7 katlı bir binadır. Özellikle üst düzey vatandaşlar olmak üzere, Bedok sakinleri için bir sosyal alan olarak tasarlanan bu site, farklı kökenden sakinleri bir araya getirerek sosyal bağları geliştirmeye ve topluluk ruhunu geliştirmeye yardımcı olacak bir dizi entegre hizmet sunuyor.

Yeni bina, hareketli East Coast mahallesinin kalbinde bir kamu parkının dramatik dönüşümünden ilham almış. Bedok Kent Merkezi'ni yeniden canlandırmak için HDB'nin 'Heart of Remending Heartland' girişiminin bir parçası olan site, bir topluluk kulübünü, spor ve rekreasyon merkezi, halk kütüphanesi, poliklinik ve bakım merkezini bir araya getiriyor. 

Heartbeat @ Bedok, modern sürdürülebilirlikteki en yüksek standartlarla tanımlanan, mimari olarak ayırt edici bir topluluk binasıdır. Ters çevrilmiş bir podyum ve blok tasarım stratejisine sahip olan yeni binadaki alanlar işlevsellik açısından önem taşımaktadır. 

Yükseltilmiş podyum, dahili kamusal alanların etrafında oluşturulan bir grup mikro iklim ile optimize edilmiş doğal havalandırma sağlar. Kapalı bir alan, arazinin her tarafına 145 metre genişlikte uzanır ve 3 kattan oluşan bir atriyum oluşturur ve bu da katlar arasında gözenekliliği artırırken, aynı zamanda iç mekanların genel bağlantısını ve görsel entegrasyonunu geliştirmeye çalışır. 

Heartbeat @ Bedok, modern toplum merkezli binaların çağrısına yenilikçi bir cevap olan eşsiz bir şemaya sahip, planlı bir şekilde planlanmıştır. Site,  yeşillik ve çevre düzenlemesiyle etkileyici bir pasif çevre kontrolleri dizisi içermektedir. 

Yağmur suyu ve gri su sistemlerinden, güneş ısısını ve radyasyonu hafifleten konik cephe camı ve brise soleil elemanlarından, enerji tüketimini azaltan ve bina işletme ve bakım maliyetlerini azaltan çevresel duyarlılıkta bir sitedir.  

Proje Künyesi:
Proje Adı: Heartbeat @ Bedok
Mimari & Tasarım: ONG & ONG Ticaret A.Ş.

Peyzaj Tasarım: ONG & ONG Ticaret A.Ş.

Bölge: Singapur 
Yıl: 2017
Fotoğraf: ONG&ONG Pte Ltd
Kaynak: archdaily


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)