Ekolojik Mimari ve Dekorasyon: Narköy

Ekolojik farkındalığın artması ile yükselen sürdürülebilir yaşama yönelimin ilk uygulayıcılarından olan Narköy, eğitim odaklı bir turizm merkezi. İlk adımları 2008 yılında atılan Narköy, İstanbul’a iki saat mesafede olan yerleşkesi ile sürdürülebilir mimari ve dekorasyonun güzel bir örneğini sunuyor.

Her Ölçekte Geri Dönüşümlü ve Doğal İçerikli Malzeme

Ekolojik otel ve eğitim merkezi Narköy’ün dekorasyon detayları ve kurguladığı yaşam şekli de sürdürülebilir yaşamı destekleme vizyonunu sergiliyor. Odalarda sade ve ferah bir görünüm sergileyen doğal malzemelerden yapılan eşyalar tercih ediliyor. 

Her ölçekte geri dönüşümlü ve doğal içerikli malzeme ile üretilen mobilyaların bir kısmı, inşaat atıklarının geri dönüştürülmesi ile oluşturulan “üst dönüşüm” ürünleri. Odalarda kullanılan havlular ve çarşaflar ise tamamen organik. 

Eko-Mimari Prensibiyle Ekolojiye Destek

Fransız ve Türklerden oluşan mimari tasarım ekibi tarafından yapımı 5 sene süren Narköy’de inşa edilen yapılarda, geri dönüştürülmüş kağıt ve bordan üretilen Cellubor kullanılarak elde edilen güçlü bir izolasyon sistemi kullanılıyor. Bu sayede konaklamak için kullanılan odalarda klimaya gerek duymaksızın ısı kontrolü sağlanıyor. Eko-mimari prensibi çerçevesinde toprak üstündeki yaşama zarar vermeden yapılanma sağlamak adına düşük karbon ayak izine sahip hafif çelik sistemi ile inşa edilen yapıların dışı Finlandiya çamı ile kaplanmış.

Ekolojik bir otel olmanın yanı sıra kurumsal eğitimler ve bireylere özel sufizm felsefesi, permakültür atölyesi, çocuklar için sürdürülebilir yaşam hafta sonu atölyesi gibi çok çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapan Narköy, mimari ve dekorasyon konusunda yeni nesil akımların öncüsü oluyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)