Doğadan Referans Alan: Bronwyn Cafe

GC Mimarlık projeyi anlatıyor:

‘‘Dünya çapında birçok yeni girişimi incelediğimizde; en büyük farklılığı tasarımın ortaya koyduğunu görüyoruz. Vizyon ve kimlik kazanmada  en önemli etkenlerden birinin tasarım olduğu ortaya çıkıyor. Özellikle Türkiye’de insanların yeni lezzetler keşfetme yönünden büyük işletmelerden ziyade ismi çok duyulmamış, konsept anlayışı farklı mekanları tercih etmesi yenilenme zorunluluğunu ortaya çıkartıyor. 

Türkiye’de yeni bir konsept anlayışıyla hizmete giren Bronwyn Cafe de günlük ve taze yemekler sunarak Nişantaşı’nda sizleri beklemektedir. Şehir hayatına sağlıklı beslenme alternatifi getiren Bronwyn Cafe, doğadan referans alan dokunuşlarla tasarlanmıştır. Bu bağlamda doğanın renkleriyle birlikte, doğal malzeme kullanımı tercih edilmiştir.  

Üç kattan oluşan 320 m²lik kafede, her bölüm kullanıcılarına farklı bir deneyim sunmak amacıyla tasarlanmıştır. Giriş kısmında içeri çekilen cephe sayesinde; bulunduğu semtin insanlarını içeri davet eden,  sokaktaki akışı izleyebileceğiniz canlı bir atmosfer sunan oturma bölümü oluşturulmuştur.

İçeri doğru girdiğinizde renkli seramiklerle kurgulanmış ve metal mesh asma tavan ile vurgulanmış uzun bir koridor size kafenin atmosferini yaşatmaya başlıyor ve en arkada sürpriz bir mekanın olduğunu hissediyorsunuz. Zamanı kısıtlı olanlar için de aldığınız ürünleri hızlıca yiyip çıkabilmeniz için banko karşısında yüksek oturma alanları düzenlenmiştir. 

Girişteki sirkülasyon akışı ve bekleme süreleri göz önüne alındığında daha rahat bir ortamda ve uzunca oturmak isteyenler, ödeme noktasına geldiğinizde fark edeceğiniz ve tüm katlardan algılanan bahçemiz, yeşil ve ahşabın sıcaklığıyla sizi kendine çekecektir. Katlar arasında bir bütünlük oluşturan ahşap pergolayı saran yeşil dokuyla birlikte bahçede, günlük taze yemeklerinizi yerken Nişantaşı’nın bilindik yoğun insan trafiğinden ve karmaşasından sıyrılacaksınız. 

Ayrıca sarmaşıklarla kaplı duvarlar arasında oluşturduğumuz üçgensel aynalar sizlere daha yoğun bir atmosfer sunacaktır. Etkileyici bu atmosferden sonra muhtemelen bir sonraki randevunuz için kendinize yer beğenmek adına tasarladığımız kafenin üst katına yöneleceksiniz. Birinci kata çıktığınızda sizi “balon salıncaklarımız(bubble chair)” karşılayacak ve kendinizi eğlenceli ve keyifli bir ortamda bulacaksınız. İşleriniz ve daha ciddi buluşmalarınız için ayrıca uzun bir toplantı masası sizlere bu kolaylığı sağlayacaktır. Biraz hava almak istediğinizde balkonumuza çıkıp bahçeden gelen ahşap pergolayı korkuluklara dönüşmüş olarak göreceksiniz ve o sıcaklığı yaşamaya devam edeceksiniz.’’


Proje Künyesi:

Proje Adı : Bronwyn Cafe

Proje Tarihi : 04-05.2018

Uygulama Tarihi: 07-08.2018

Proje Tipi : İç Mimari Tasarım Proje ve Uygulama

Yeri : Nişantaşı/İstanbul

Proje Alanı : 328 m²

Tasarım Ekibi : GC Mimarlık



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)