Yaşam Kulesi Prototipi

Singapur'un yoğun Merkezi İş Bölgesi'nin ( CBD ) kalbinde yer alan yemyeşil bir kule olan Oasia Hotel Downtown, kentsel tropik alanlar için arazi kullanım yoğunluğunun bir prototipidir.


Ilıman batı ülkelerinde ortaya çıkan şık ve mühürlü gökdelenlerin aksine, WOHA tarafından tasarlanan bu tropikal “yaşam kulesi” , tarzının şık teknolojisine alternatif bir görüntü sunuyor.

WOHA, farklı ofis, otel ve kulüpler için her biri kendi bahçesine sahip bir dizi katman oluşturdu. Ek zemin seviyelerinden oluşan bu katmanlar, şehrin yüksek yoğunluklu konumuna rağmen yüksek binalar boyunca rekreasyon ve sosyal etkileşim için kamusal alan kullanımlarına izin vermekte.
Kule, görsel çekiciliği dış cephesine yüklemek yerine kendi iç mekanlarının dinamikliğinde bunu sağlamaya çalışmaktadır.

Her bir gökyüzü bahçesi, önceki gökyüzü bahçesi tarafından yüksek düzeyde korunan ve resmi ve görsel şeffaflık için açık alanlı, kentsel ölçekte bir veranda olarak kabul edilir. Açıklık aynı zamanda iyi çapraz havalandırma için esintilerin binadan geçmesine de izin verir. Böylelikle ortak alanlar, iç mekanlarda klimalı, çevreleyen alanlar yerine yeşillikler, doğal ışık ve temiz hava ile işlevsel, rahat, tropikal mekanlar haline gelir.

Büyük oranda yeşil alan barındıran kule, kuşlar ve hayvanlar için bir sığınak olarak tasarlanmış ve biyoçeşitliliği tekrar şehre geri getirmiştir. Bu yeşil kuantum, etrafında yer alan yaklaşık 10 binanın yeşil eksikliğini etkili bir şekilde telafi ettiği için heyecan verici bir varlıktır.

Kulenin kırmızı alüminyum örgü kaplaması , yeşil yaprakların arasına serpiştirilmiş, çiçek ve kuşlara yiyecek veren 21 farklı tür sürüngen arasında kendini gösteren bir fon olarak tasarlanmıştır. Sürüngenler bu sayede en uygun ışık, gölge ve rüzgâr koşullarını ele alan her tipte bir mozaik oluşturacaklardır. 


Proje Künyesi:

Proje Adı: Oasia Hotel Downtown
Mimari & Tasarım: WOHA
Peyzaj Mimarı:
Bölge: Singapur
Yıl: 2016
Fotoğraf:  K. Kopter , Patrick Bingham- Salon 
Kaynak: arch2o


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)