42. Dünya Şehircilik Günü Kolokyumu: "Göç-Mekan-Siyaset"

8 Kasım Dünya Şehircilik Günü kapsamında her yıl düzenlenen Dünya Şehircilik Günü Kolokyumu'nun bu yıl 42.si 7-8-9 Kasım 2018 tarihlerinde "Göç-Mekan-Siyaset" ana teması ile İzmir'de yapılacak.

Dünya Şehircilik Günü, ilk olarak 1949 yılında, Arjantin`de Buenos-Aires Üniversitesi profesörlerinden Carlos Maria della Paolera`nın girişimi ve çabalarıyla düzenlenmiş ve diğer ülkelere de yayılarak evrensel bir etkinlik hâl almıştır. 27 yıl sonra, 1977 yılında ülkemizde de değerli hocamız Kemal Ahmet Aru`nun girişimleri ile düzenlenmeye başlanmıştır. 1996 yılına kadar Türkiye Daimi Komitesi tarafından düzenlenen bu etkinlikler, kolokyumun süreklileşmesi, kurumsallaşması amacıyla Dünya Şehircilik Günü sekretaryasının devredilmesinin ardından, TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından yürütülmektedir.

Her yıl belirlenen farklı temalar çerçevesinde; şehircilik alanında yaşanan sorunların tartışıldığı, toplumsal bilincin yaratılmaya çalışıldığı Dünya Şehircilik Günü Kolokyumları meslektaşlarımız başta olmak üzere tüm yurttaşların, tüm disiplinlerin katılımına açık biçimde mesleki konular hakkında söylem üretme imkanı sunmaktadır. Kentlere, kamusal mekanlara, doğal çevreye, planlama eğitimine ve akademiye yönelik saldırıların yoğunlaştığı bir dönemde ise DŞG Kolokyumlarının ana hedefi, bilimsel düzlemde kolektif duruşun, tepkinin ve söylemin örgütlendiği bir ortam yaratmaktır.

8 Kasım Dünya Şehircilik Günü etkinlikleri kapsamında her yıl düzenlenen Dünya Şehircilik Günü Kolokyumu`nun bu yıl 42`incisi “Göç-Mekan-Siyaset” ana temasıyla Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi sekretaryasında 7-8-9 Kasım 2018 tarihlerinde İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi‘nde gerçekleştirilecektir.



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)