Paydaş Tasarım: Aalto Üniversitesi

ALA Architects tarafından tasarlanan Aalto Üniversitesi Ana Binası, Dipoli, Raili ve Reima Pietilä tarafından tasarlanan ve 1966 yılında tamamlanan Helsinki Teknoloji Üniversitesi öğrencilerinin ikonik, deneysel öğrenci birliği binası, tam bir yenileme sürecinden geçti ve şimdi yeni Aalto Üniversitesi'nin ana binası olarak hayat buldu.

Üniversite yönetimi, öğretim elemanları, öğrenciler ve diğer paydaşlar, binanın mobil çalışmayı teşvik eden geleceğin esnek bir çalışma alanına dönüştüren mekânsal yenileme ve tasarım sürecinde aktif hale getirildi. Ayrıca bir görüntüleme olarak hareket ederken, idari personel barındıran bina aynı zamanda, bütün akademik topluluğu için ve asal önemli ders etkinlikleri için bir konum, hem de üniversite ve öğrenci birliği şenlikleri gibi bir buluşma yeri olarak işlev görecek bir platform olarak üniversite projesine dahil edildi.

Alvar Aalto tarafından tasarlanan Otaniemi kampüs alanının kenarında yer alan yapı, Pietilläs 'in radikal, organik girişimi olan' The Wedding March of the Cavemen 'ödülüne layık görülen bir mimari yarışmanın sonucu olarak 2.lik ödülüne layık görüldü .


Proje Künyesi:
Proje Adı: Dipoli - Aalto Üniversitesi Ana Binası
Mimari & Tasarım: ALA Architects
Bölge: Finlandiya
Yıl: 2017 
Fotoğraf: Tuomas Uusheimo, Marc Goodwin 
Kaynak:  arch2o


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)