Barış Cihanoğlu "Sore" 22 Kasım 2018 - 29 Aralık

Labirent Sanat 22 Kasım – 29 Aralık 2018 tarihleri arasında, Barış Cihanoğlu'nun "Sore" isimli kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor.

Sergi, sanatçının günlük yaşamında organik bağ kurduğu malzemelerden ürettiği çalışmalarıyla genel çerçevede varoluş meselesine, özelde ise "Sore" kavramı üzerine odaklanıyor. Sanatçı "Sore" başlıklı sergisinde pentürden, heykele ve enstalasyona kadar farklı disiplinlerde ürettiği işleriyle izleyenleri şaşırtmaya devam ediyor.

Cihanoğlu'nun tüm sanatsal yaratım sürecini besleyen ve bu sergisinde etkisi güçlenen "Yara / Sore" kavramı, onun için sadece fiziksel bir travmanın ötesinde bir anlam taşıyor ve yara'nın psikolojik etkileri üzerine daha çok kafa yoruyor. Üretimleri insanın doğum anında ana rahminden kopuşuyla başlayan süreçte yaşadığımız yalnızlık hissi, parçalanmışlık ve ikilem gibi duygulanımların içimizde yarattığı manevi acı ve bu acıya karşı gösterdiğimiz direncin ifadesi olarak okunabilir. 

"Sore" sergisinde, hayatın akışında bazen hiç fark etmediğimiz, görmezden geldiğimiz ya da yanından geçip gittiğimiz nesneler, Cihanoğlu'nun tutkuları, özlemleri, fantezileri, ihtirasları ile biçimlenip birer arzu nesnesine dönüşüyor. Kolektif bilinçaltımızın derinliklerinde saklı tutkulardan özlemlere, fetişten, fantezilere, çocukluk anılarımıza kadar yaşamın içinde insanı doğrudan ilgilendiren hemen tüm meselelerin yansıması, Cihanoğlu'nun sanatsal yorumuyla ifade buluyor. 

Cihanoğlu'nun insana, varoluşa ve yaşama dair başat tüm meseleleri ele aldığı yeni çalışmaları 22 Kasım – 29 Aralık 2018 tarihleri arasında Labirent Sanat'ta görülebilir.

Açılış: 22 Kasım 2018, Perşembe
Saat: 19.00 - 21.00 



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)