Etkileşim Misyonu

Utah'ın yeni Doğa Tarihi Müzesi'nin tasarımı, müzenin, doğal dünyayı bilimsel araştırma, eğitimsel destek, karşılıklı kültürel deneyim ve insanın günümüzün, geçmişin ve geleceğin ve dünyanın geleceği ile etkileşime sokma misyonunu sembolize ediyor.

Arazinin soyut bir uzantısı ve dönüşümü olarak tasarlanan Müze, bitişik doğal manzaraya en az zarar verecek şekilde, sitenin sınırları boyunca uzanan bir dizi terasa  dayanmaktadır. 

Üssünde Levha-biçimlendirilmiş beton, dünyadan insana geçişi işaret eder. Binanın cephe yüzeyini oluşturan bakır ve bakır-çinko alaşımlı paneller Utah'ın jeolojik ve mineralojik tarihini hatırlatır. 

Müzenin kalbi, altı metre yüksekliğindeki merkezi bir kamusal alan yapıyı ampirik bir kanat ve yorumlayıcı bir kanala programsal olarak böler. Kuzey kanadı içindeki mekânlar resmi bilimsel keşif ve dünyamızın nesnel bir anlayışını destekler; Güney kanadı evleri, yeryüzündeki hayatın hassas dengesini ve doğal tarihini araştıran sergiler.

Kanyonda köprüler ve dikey dolaşım ziyaretçi sırasını düzenler; havza boyunca güneye bakan manzara müze ziyaretçiliğini genişletir; güneş ışığının şaftları apex'e nüfuz eder; ve büyük dikey ölçekte yükselmeler ve ilham verir.

Doğa ve kültürün eşiğinde konumlandırılan bina, bölge için bir başlangıç noktasını oluşturuyor.  

Proje Künyesi:

Proje Adı: Utah Doğa Tarihi Müzesi

Mimari & Tasarım: Ennead Architects

Bölge: Utah, ABD

Kaynak: architizer


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)