Temsili Bir Kasaba: Fly Box

ARO Studio,  Vietnam’da yeni bir gelişim kasabası planlamak için bir temsili merkezi tasarladı.

Projenin coğrafyasını inceleyen mimarlar dağların ve bulutların yarattığı eğrilerden ilham aldılar.  Ve kutu biçimli kütleleri kullanarak bu ilhamdan aldıkları kombinasyonu hayata geçirdiler. Gün boyunca dağların ve yükseltinin şeklini alacak olan kütle kombinasyonunun akşam aydınlatma ile tasarlandığında bulut görünümü yaratması planlanıyor.

Bu temsili merkez, yeni ev sakinlerine ev satın alırken yeni yaşamın görünümünü, materyallerini ve işlevlerini daha iyi anlamalarına yardımcı olması için tasarlanmış.

Temsili merkezin tasarımcısı mimarlar için asıl sorun, dikkat çekmek için eşsiz bir görsel cazibe yaratmaktır. Mimariler, yeni merkezin bu planlama sahasında ve komşu projelerde sonraki kentsel projeler için yeşil kenti destekleyecek bir model olmasını istemektedirler.

Ana cephesi doğuda kalan yapıda; doğal ışığın verimli kullanımı ve doğal havalandırma problemlerini çözmek binanın iklimlendirilmesini sağlamak ve enerji tüketimini azaltmak için doğal ışıktan olabildiğince faydalanılmıştır. 

Doğal havalandırma ve çatıdan gelen doğal ışık peyzaj mimarları tarafından basit bahçeler ve güneş koruması yaratmak için kullanılmakta, yeşil alanlar ise yumuşak ve doğal bir yaklaşım yaratmaktadır. 

İçeride resepsiyon ve minyatür kentsel model sergilenmektedir. İnsan ve doğa arasındaki bağlantıyı yaratmak için sergi alanı neredeyse tamamen cam çerçeveyle sarılmış. 

Çalışma alanı, aynı zamanda, burada çalışan bireyler için daha fazla enerji yaratmak için doğaya ve yeşil alanlara tamamen açık bir geçiş sağlamaktadır. Yapının temel malzemesi Midland bölgesinde bulunan doğal taşlardır ve bu malzeme mekanı eşsiz bir alana dönüştürmektedir.    

Proje Künyesi:
Proje Adı: Fly Box 
Mimari & Tasarım: Aro Studio
Bölge: Vietnam 
Yıl: 2018
Fotoğraf: Hoang Le
Kaynak: archdaily 


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)