Daha ‘Yeşil Binalar’ Yapmak Zorundayız, Başka Bir Dünya Yok!

“Yeşil Binalar’da enerji verimliliğini maksimum sağlayan, çevre dostu ve geri dönüşümü olan malzemeler tercih ediliyor. Kapı, pencere, dış cephe giydirme ve kaplamasında tüm bu kriterleri maksimum ölçüde sağlayan alüminyum ise tüm dünyanın tercih ettiği birinci malzeme oluyor.” 

Üretimini gerçekleştirdiği panel ve profil ürünleri sektöründe Türkiye’de ilk kez Çevresel Ürün Beyanı (EPD) belgesi alan Saray Alüminyum, ‘Yeşil Binalar’ın oluşturulmasına katkı sağlıyor. Saray Grup Yönetim Kurulu Üyesi Talin Saraylı Dikici,  müşterilerine çevreye duyarlı, karbon salınımını azaltan, sürdürülebilir, verimli, yenilikçi çözüm ve hizmet sunduklarını belirtiyor. 

Yeşil binaların sayısının artması için öncü çalışmalar yürüttüklerini belirten Talin Saraylı Dikici, “Yeşil Binalar’da enerji verimliliğini maksimum sağlayan, çevre dostu ve geri dönüşümü olan malzemeler tercih ediliyor. Kapı, pencere, dış cephe giydirme ve kaplamasında tüm bu kriterleri maksimum ölçüde sağlayan alüminyum ise tüm dünyanın tercih ettiği birinci malzeme oluyor. Enerji tasarrufu bölge iklimine uygun ısı yalıtımlı alüminyum sistemlerini seçerek sağlanıyor. Isı yalıtımlı sistemlerde iç mekân ile dış mekân profilleri arasına polyamid yalıtım atkısı kullanılıyor. İki profil arasındaki mesafe iklime ya da tercihe göre Polyamid atkısı uzunluğu artırılarak yalıtım seviyesi arttırılıyor. Saray Grup bünyesinde 12 mm başlayarak 34 mm’ye kadar pek çok ısı yalıtım bariyerli sistem sunuyoruz. diyor.

Dikici, “ Saray Alüminyum olarak, hem uluslararası pazarda hem de Türkiye’de farkındalık yaratma vizyonuyla hareket ediyoruz. Avrupa normlarına uygun üretimin yanı sıra, ürünlerimizin EPD ile sürdürülebilir bir bakış açısı ve sorumluluk anlayışı ile belgelendirilmesi bizim için oldukça önemli. Üretirken en az seviyede tüketmeyi amaç ediniyoruz. Bu alanda yoğunlaştırdığımız çalışmalar sonucunda Türkiye’de ilk kez alüminyum kompozit panel, alüminyum ekstrüzyon profil, PVC profil ürünleri için EN 15804-Sürdürülebilir Yapı Malzemeleri normu uyumlu EPD belgesine sahip olduk.” belirtti.

PVC Kapı ve Pencere sistemlerinin ise yüzde 98’ini yurt dışına ihraç eden şirketin EPD belgeli ürünleri, inşaat sektöründen en fazla tercih edilen markalar arasında yerini alıyor. A2, B1 ve B2 yanmazlık sınıfında her biri inovatif birer ürün olan Saray Alüminyum Kompozit Panelleri, Alüminyum Ekstrüzyon Profilleri ve PVC Kapı & Pencere Profilleri bu ürünlerin başında geliyor. EPD Belgeli ürünlerin kullanımı aynı zamanda Türkiye’nin de gündeminde olan LEED, BREEAM, DGNB ve ÇEDBİK gibi yeşil bina sertifikalandırma sistemlerinde ilave puan sağlıyor.  

SARAYROLL Panjur ve Kepenk Sistemleri ile ısı ve ses yalıtımı sağlıyor

Saray Alüminyum, mimari uygulamalara yönelik çözümlerine bir yenisini daha ekledi. Saray ailesine katılan en yeni ürün grubu SARAYROLL Panjur ve Kepenk Sistemleri, özellikle sağladıkları ısı ve ses yalıtımı, iç mekânın mahremiyetini korumaları ve güvenlik açısından caydırıcı bir rol oynamaları nedeniyle son dönemde yeni yapılan binalarda sıklıkla tercih ediliyor. 

Saray Alüminyum, çevre ile ilgili tüm mevzuatlara uymayı, doğal kaynakları optimum düzeyde kullanmayı, kullanılan hammadde ve yardımcı maddelerde çevre kriterlerine uymayı, atıkların azaltılmasını ve maksimum geri dönüşümünü sağlamayı ilke ediniyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)