Ombrae ile Dış Cephelerde Benzersiz Tasarımlar

ASAŞ, teknik anlamdaki uzmanlığını estetikle birleştiriyor. ASAŞ’ın RESCARA Elite markası altında pazara sunduğu yeni Ombrae; özgün tasarımı sayesinde ortaya çıkan yansıtma etkisi ile düzlemsel yüzeylerde üç boyut efekti oluşturarak, dış cephe tasarımını farklı bir boyuta taşıyor.

Yenilikçi Ombrae ürünleri, yanma direnç sınıfı A2 ve üzeri cephe kaplama sistemleri sunan Rescara Elite, Skypanel ürün gruplarından biri. Skypanel Sistemleri; soğuk cephe kaplamaları, dekoratif soğuk cephe kaplamaları ve dekoratif duvar kaplamaları için farklı tiplerde birçok çözüm sunuyor.

Binaların yapısal bütünlüğünü korumanın yanı sıra, cephe tasarımlarının da kalıcı bir izlenim bırakması gerektiğine inanan ASAŞ, bu amaçla dünyanın en saygın tasarımcılarıyla işbirliği yapıyor. Çalışmalarını Kanada’da sürdüren sanatçı Roderick Quin tarafından tasarlanan Ombrae’nin sahip olduğu eşsiz yapısal imgeleme teknolojisi kullanılarak şekillenen mimari cepheler, tüm diğer yapılardan ayrışıyor. Bilgisayarlı dijital işleme yöntemiyle tasarlanan ve son teknolojiyle üretilen panellerin yüzeyindeki 3 boyutlu pikseller, ışığın çeşitli tonlarını yansıtarak cephelerde geometrik desenlerden gerçekçi fotoğraflara uzanan sınırsız uygulama seçeneği sunuyor ve her proje adeta eşsiz bir sanat eserine dönüşüyor.

Ombrae, benzersiz bir şekilde programlanabilmesi sayesinde çevresindeki çevresel faktörlere uyum sağlama ve hatta etkileme yeteneğine de sahip. Özellikle yapılarda enerji verimliliği kontrollerinin de kritik bir konu haline gelmesiyle, Ombrae’nin hava akımını yönlendirme, ısı yer değiştirmesi, gürültü engelleme ve güneş kontrol gibi özellikleri yapı sektörü için daha yüksek önem taşıyor.

İlk defa 2018 İstanbul Yapı Fuarında ziyaretçilerin beğenisine sunulan Ombrae, benzersiz tasarımıyla profesyonellerinden büyük ilgi gördü. Her yıl sektördeki en yeni tasarımların tanıtıldığı rafine bir etkinlik olarak düzenlenen Architect@work fuarında mimarların beğenisine sunulan Ombrae, en yenilikçi ürünlerden biri seçildi.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)