Geleceğin Yaşayan Evi: Cocoon Biofloss

Mimarlık mezunu Maria Vergopoulou'nun tasarımı, Dezeen okuyucularını gelecekte 100 yıl boyunca bir ev tasarlamaya davet eden Dezeen X MINI Yaşayan Geleceğin Kentsel Ev yarışması için tasarlanan 15 proje arasında yer aldı .

Yarışma, okuyuculardan şehirlerin gelecek yüzyılda karşı karşıya kalacağı zorlukları göz önünde bulundurmalarını ve bu zorlukların üstesinden gelmek için kentsel evlere yenilikçi çözümler önermelerini istedi. Yarışma aynı zamanda katılımcılardan MINI Living'e cevap veren tasarımlar sunmalarını istedi; 'büyük yaşam, az yer kaplayan' şehirlerde kullanılabilir alandan en iyi şekilde faydalanarak.

Mimar Maria Vergopoulou'nun tasarımı, tüm dünyadan 400 giriş arasından seçildi. 'Cocoon BioFloss' adlı projesi, şeker ipliğini hatırlatan son derece ince biyoplastik liflerden yapılmış bir mikro evdi.

Tasarımı sayesinde, modern yapı malzemelerinin inanılmaz derecede kıt olacağı bir gelecek hayal etti. Bunun, insanların kozaya benzeyen evlerini inşa etmek için kullanacakları biyoplastik üretmek için sebze yetiştirecekleri yeni bir DIY hareketine yol açabileceğini öne sürdü.

Bu tasarım, Westminster Üniversitesi Öğretim Görevlileri Arthur Mamou-Mani ve Toby Burgess ile birlikte Master of Architecture (MArch) (RIBA Pt II) programı üzerine Tasarım Stüdyosu 10 dersi veren stüdyo projesinin bir parçasıydı.

Kısa listesindeki projesinden bahseden Maria, “Bu tasarım, biyoplastik ile çeşitli dokuma desenlerinin kombinasyonuna odaklanan titiz fiziksel ve hesaplamalı deneylerin sonucuydu. Amaç, herkesin yeniden üretebileceği, dayanıklı ve çevre dostu bir bina yöntemi oluşturmaktı. Proje, gelecekteki kıtlık toplumunda prototip bir evin inşası için bir el kitabı oluşturma sürecine odaklandı. ”

İlk üç tasarım 17 Ocak Perşembe günü duyurulacak ve MINI Living yaratıcı başrolü Oke Hauser ve tasarımcı Corinna'nın yanı sıra Dezeen baş editörü Marcus Fairs ve editör yönetmen Amy Frearson da dahil olmak üzere Tasarım endüstrisinde tanınmış bir jüri tarafından seçilecek. Natter.
Dezeen X MINI Yaşayan Gelecek Kentsel Ev yarışması, Dezeen X MINI Living girişiminin bir parçası olup, Dezeen ve MINI Living arasında daha parlak bir kentsel geleceğe yönelik çözümler aramaya devam ediyor.

Kapak resmi: Maria Vergopoulou'nun tasarımı 'Cocoon BioFloss'

Kaynak: https://www.westminster.ac.uk/..., dezeen


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)