Hayal Gücü Sembolü: Courtyard Kindergarten

MAD Architects, tarihi bir Çin avlusunu çevreleyen ve çocuklar için oyun alanı görevi gören dinamik bir çatıya sahip olan Courtyard Kindergarten'ı tasarladı... 

MAD mimarlarına göre  şu anda yapım aşamasında olan anaokulu fikri Çinli bir atasözünden geldi:

"Eski Pekin'de çocuklar yaramaz olduğunda bir söz vardır: cezalandırılmadan üç gün geçirirseniz, çatı mağaraya girer" dedi.

Özgürlük ve sonsuz hayal gücünün sembolü olan yapı, çocuklar için boş zamanlarını okul günü geçirmeleri için büyü duygusu ve eğlenceli bir alan içeren bir yapı yaratmayı amaçlıyor.

Okul, 1725 yılına dayanan geleneksel bir siheyuan avlusunda yer almaktadır. MAD'in tasarımı, eski mimariyi yeni biçimlerle birlikte tarihi bir araya getirmektedir.

Çatı, çeşitli okul binaları arasındaki sınırlı alanı, spor ve açık hava etkinlikleri için ana alan olarak işlev görecek renkli, yükseltilmiş bir oyun alanına dönüştürüyor. Proje çocukların tarihi ve yeni mekanların doğasını anlamalarına da pusula görevi yapmakta...  Bu şekilde, onlara hem çevrelerinin nesnel bir şekilde anlaşılması hem de hayal gücü ve eğitim için bir alan sağlamaktadır.

 

Proje Künyesi:

Proje Adı: Courtyard Kindergarten

Mimari &  Tasarım: MAD Architects

Peyzaj Mimarı: ECOLAND Planning and Design Corporation

Bölge / Yıl: Pekin, Çin

Fotoğraf: SAN

Kaynak: popupcity.net


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)