‘Türkiye İMSAD Geleceğe Yatırım Ödülleri’ Sahiplerini Buldu

‘Türkiye İMSAD Geleceğe Yatırım Ödülleri 2017’, inşaat sektörünün en önemli uluslararası organizasyonu Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’da düzenlenen törenle sahiplerine verildi. 

‘Türkiye İMSAD Geleceğe Yatırım Projeleri 2017’de, Çevre Alanı’nda birincilik ödülüne Akçansa layık görülürken, ikincilik ödülünü Ege Profil, üçüncülük ödülünü ise Kaleseramik kazandı. Sosyal Alan’da birincilik ödülünü alan Schneider Electric’i, Betek ve DYO izledi. Törende açılış konuşması gerçekleştiren Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı A. Nuri Bulut, “Sürdürülebilirlik kavramının önemini vurgulamak için Geleceğe Yatırım Ödülleri’ni hayata geçirdik çünkü farklılaşmanın temelinde inovasyon ve sürdürülebilirliğin yattığına inanıyoruz” dedi. 

Türkiye İMSAD Üyeleri’nin ‘Sürdürülebilir İyi Uygulama’ örneklerinin bağımsız bir jüri tarafından değerlendirildiği ‘Türkiye İMSAD Geleceğe Yatırım Ödülleri 2017’de dereceye giren firmalar; 41. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’da, 10 Mayıs Perşembe günü düzenlenen törenle ödüllerini aldı. 
‘Türkiye İMSAD Geleceğe Yatırım Projeleri 2017’de, Çevre Alanı’nda birincilik ödülünü; Çimento ‘Üretim Prosesinde Mikroalglerin CO2 Tutucu Olarak Kullanımı’ projesi ile Akçansa kazandı. İkincilik ödülüne, pencerelerde ısı ve ses yalıtımı sağlayan ‘ WinsaRevotech 84/7 Pencere Sistemi’ projesi ile Ege Profil; üçüncülük ödülüne ise doğa dostu ‘Nefes Alan Karolar’ projesiyle Kaleseramik layık görüldü. 

‘Türkiye İMSAD Geleceğe Yatırım Projeleri 2017’, Sosyal Alan’da ise birincilik ödülünü, Enerji Üniversitesi’ projesiyle Schneider Electric kazanırken, ‘Filli Boya Bilim Kampı’ projesiyle Betek ikincilik ödülüne layık görüldü. Üçüncülük ödülünü, ‘Yarınlar için Değer’ Sosyal Sorumluluk Projesi ile DYO kazandı. 

Dereceye giren firmaların temsilcileri; Akçansa Proses Geliştirme Müdürü İrfan Akikol, Ege Profil Teknik Destek Müdürü Kadir Ermurat, Kaleseramik Ar-Ge Merkezi-Laboratuvarlar Müdürü Yıldız Yıldırım, Betek Yalıtım Grubu Genel Müdür Yardımcısı Taner Soner Şahin, DYO Pazarlama Direktörü Melek Soklangıç Dinçer, Schneider Electric Pazarlama ve İletişim Müdürü Burcu Mungan, ödül kazanan projelerinin detaylarını, katılımcılara yaptıkları birer sunum eşliğinde paylaştılar. 

Yeni teknolojiler iyi bir geleceğe yatırımdır

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı A. Nuri Bulut, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye İMSAD üyelerinin imzaladığı ‘Sürdürülebilirlik Sözü’nün rehberliğinde önemli çalışmalara imza attıklarını vurguladı. A. Nuri Bulut, şöyle konuştu: “2017 yılında ‘Türkiye İMSAD Geleceğe Yatırım Ödülleri’ni hayata geçirdik çünkü Türkiye İMSAD olarak farklılaşmanın temelinde inovasyon ve sürdürülebilirliğin yattığına inanıyoruz. Yeni teknolojilere ve efektif fikirlere yatırımın, iyi bir geleceğe yatırım olduğuna inanıyoruz. Bu doğrultuda, güçlü ve yeni düzenlemelere hızla uyum sağlanması, daha bilinçli tüketici ve müşteri ağına hitap edebilen bir sanayinin ancak Ar-Ge’ye yapılan yatırımların artırılmasıyla gelişebileceğini gördük. Ayrıca teknolojiye bağlı disiplinlerin takip edilmesi, çevreye duyarlı inovatif ve sürdürülebilir fikir, ürün ve üretim süreçlerinin desteklenip geliştirilmesi, bu önemli yarışmanın çıkış noktasını oluşturdu” dedi. 

Bu ödüller, sürdürülebilirlik farkındalığı için önemli bir adım

Türkiye İMSAD Sürdürülebilirlik Komitesi Başkanı Cihan Karamık, Türkiye İMSAD’ın, üyeleriyle sadece ciro alanında değil, sürdürülebilir çalışmalarıyla da sektöre örnek olduğunu belirterek, “Sürdürülebilirlik, bizim çok inandığımız bir kavram. Elde ettiğimiz iyi uygulamaları tüm sektörle paylaşmak, onlara da ilham vermek istedik. 2015 yılında Birleşmiş Milletler’e üye ülkeler tarafından kabul edilen bir anlaşma var. Bu anlaşmada, 2030 yılına kadar iklim değişikliği ile mücadeleden, sürdürülebilir şehirler inşa etmeye kadar 17 sürdürülebilirlik hedefi belirlendi. Türkiye İMSAD üyeleri, bu hedeflerden bazılarını öncelikli olarak tanımladı. Öncelikle, Türkiye İMSAD çatısı altında ‘Sürdürülebilirlik Sözü’nü imzaladık. ‘Bir sürdürülebilirlik hedefimiz olacak, elde ettiğimiz sonuçları da tüm paydaşlarla paylaşacağız’ dedik. Bu ödüller de, sürdürülebilirlik farkındalığını artırmak adına önemli bir adımdır” dedi.

18’inci sürdürülebilirlik hedefi ‘kültür’ olmalı

Özyeğin Üniversitesi Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi (EÇEM) Direktörü Prof. Dr. Pınar Mengüç, Türkiye İMSAD’ın sürdürdüğü çalışmalarla sektörde çok önemli bir konuma sahip olduğunu belirterek, “Sürdürülebilirlik dediğimiz zaman, doğadan gereğinden fazla kaynak almamamız gerek. Bütün dünyada benimsenen 17 sürdürülebilirlik hedefi içinde, bence bir eksik var. Bu hedefler içinde 18’inci hedef olması, bunun da ‘kültür’ olması lazım. İstanbul’da kültürü korumamız için mühendisliği, davranışı, mimarlığı ve Türkiye İMSAD’ı da bunun içine almamız lazım. Türkiye İMSAD’ın yaptığı çalışmalar, hakikaten güzel ve ilerici örnekler. Bu ödül töreni özellikle, şirketlerin nasıl ilerici bir şekilde yeni kavramlar geliştirdiğini göstermesi açısından çok önemli” dedi.

Gelecek nesillere haksızlık etmemeliyiz

Prof. Dr. Pınar Mengüç, enerji verimliliği ve sürdürülebilir binalar konusunda şunları söyledi: “Özellikle cari açığı azaltmak açısından enerji verimliliği alanında çalışmalarımız öyle bir yere geldi ki; bizim üniversitemizde şu anda bir binada yaptığımız enerji verimliliği, bütün binalarımızın çatısındaki güneş panellerinden ürettiğimiz enerjiye denk oldu. Yani bir binada harcamadığımız enerji, bütün binalarımızın tepelerindeki güneş panellerine eşdeğer. Sürdürülebilir binalar konusu ise ayrı bir önem taşıyor. Eğer biz binaları bugün doğan çocuklardan daha az yaşatacaksak, bir sonraki jenerasyona haksızlık ederiz. Çünkü bu binaların tekrar düzeltilmesi yarın onların üzerine yüklenecek.”

Geleceğe Yatırım Projeleri Sergisi fuar boyunca ziyarete açık

‘Türkiye İMSAD Geleceğe Yatırım Ödülleri 2017’ kapsamında, yarışmaya katılan firmaların projelerinin sergilendiği, ‘Türkiye İMSAD Geleceğe Yatırım Projeleri Sergisi’, Yapı Fuarı süresince, Batı Fuaye1 alanında ziyarete açık olacak. 


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)