Interface, İnsan Odaklı Tasarım Atölyeleriyle Öğrencileri Biyofilik Tasarımla Buluşturuyor

Günümüzde ortaya çıkan tasarım eğilimleri ve standartlarının çoğunun en büyük eksiği odaklarında insan olmaması. İnsanı odağa alan eğilimlerin ortak noktası ise doğayla entegre olmuş bir tasarım yolunu önermesi.  Şehirleşmenin yükselişte olduğunu ve ileri zamanlarda limitlerini aşacağını bildiğimize göre, az bulunan doğal dokuya erişimimizin kısıtlanacağının bilincinde olmamız ve tasarım süreçlerimizi buna göre dönüştürmemiz gerekiyor. 

Interface Tasarım & Satış Yöneticisi Neslihan Küçükaslan tarafından yürütülen “Human Centric Design” konseptli üniversite atölyelerinde; insanların doğayla bağlantılı olma ihtiyacı anlamına gelen Biyofili ve bu mekânsal ihtiyacı karşılayan Biyofilik Tasarım kavramını tartışılıyor. Atölye kapsamında şimdiye kadar Bilkent Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, MEF Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi öğrencileri ile buluşuldu.

Atölye; doğanın mekânlara dahil edildiği tasarımların insanlar üzerindeki etkisine dair araştırma sonuçlarıyla beraber Biyofilik Tasarım’ın 14 deseninin detaylı tanımlarını öğrencilere aktarıyor.  Tüm bu etkilerin ve desenlerin üzerinden geçildikten sonra, katılımcılar gruplara ayrılıyor ve verilen mekân planlarına bu 14 deseni entegre etme yoluyla bu mekânlar biyofilik mekânlara dönüştürülüyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)