Montakvan Çömlek Fabrikasının Modern Dönüşümü

Montalvan Çömlek Fabrikası, 2012 yılında bir seramik fabrikası olarak işlevini tamamladıktan sonra yeni devrinde bir otel ve restoran kullanımı olarak bir dizi dönüşüm yaşadı. Bina, Sevilla'daki antik Montalván seramik fabrikasının yerinde inşa edildi.

Antik seramik fabrikası Sevilla’nın Triana semtinde yer almaktadır. Ve bu fabrika Triana’da kalan üç seramik yerleşkesinden bir tanesi olarak Triana seramiklerini endüstriyel ve renkli geçmişini çağdaş bir şekilde yaşayan eşsiz bir modern mimariye bıraktı. 

Proje, daha önce atılan her şeyin günümüzde yüksek inovasyonun çağdaş mimarisi, çözücüsü, eko-verimli ve estetik sonuçlarını elde etmek için tekrar kullanıldığı, çok sürdürülebilir bir çevre kılavuzuna sahiptir.

Eski fabrika artık malzemelerinden faydalanarak, restore edilen  binadan geri dönüştürülmüş malzemeleri, içinde kalan her şeyi kullanarak, yaygın olmayan veya tekrarlanabilir bir bina haline getirilmiştir.

Projenin yapısı, binadaki farklı durumlardan dolayı mimari müdahalenin bir parçası haline gelmiş ve böylelikle ortaya çıkan arkeolojik ve mimari yaklaşım mekansal olarak ilgi çeken bir durum yaratmaktadır.

Proje Künyesi:
Proje Adı: Antik Montalvan Çömlek Fabrikasının Dönüşümü
Mimari & Tasarım: AF6 Arquitectos
Bölge / Yıl: Triana, Sevilla/ İspanya
Fotoğraf: Jesus Granada 
Kaynak: archdaily 


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)