Neo-Gotik Yapının Farklı Yönleri

Mimarlık stüdyosu NADAAA , bir Neo-Gotik tuğla binayı yeniledi ve Toronto Üniversitesi'ndeki tasarım okuluna ev sahipliği yapmak için pürüzlü bir çatıya sahip heykelsi bir uzantı ekledi.

One Spadina Crescent'deki Daniels Binası olarak adlandırılan okul binası, üniversitenin Toronto merkezindeki kampüsünde yer almaktadır.Proje, bir Neo-Gotik tuğla binanın yenilenmesini ve çağdaş bir eklemenin oluşturulmasını gerektirdi. Bina, kuzeyden güneye uzanan Spadina Bulvarı'nın ortasında yer alan ender, dairesel bir parseli kaplar.

14.400 metrekareyi kapsayan genişletilmiş tesis, mimarlık, peyzaj ve tasarım alanındaki yüksek lisans programları için yeni bir ev görevi görüyor. Boston stüdyosu NADAAA tarafından tasarlanan bina, tasarım ekibinin risklerini artıran mimari topluluk üyeleri tarafından "günlük olarak iskan ediliyor ve test ediliyor".

Ekip, “İzleyicinin bina ve yazarlarıyla daha yüksek düzeyde ilgilendiği, belki de daha fazla nezaketle mimari sorularla konuşması için ek bir zorluk - ve sorumluluk - yarattığı birkaç durumdan biri” dedi.

Bu şekilde bina, hem öğrencilere hem de halka hem sergilenen hem sürdürülebilir tasarım öğeleri hem de okul programları ile müfredata entegre edilmiş, pedagojik bir araç olarak tasarlanmıştır.

İç kısımda, bina iki ayrı bölgeye ayrılmıştır. Hücresel bir yerleşime sahip tarihi yapı, idari fonksiyonları, sınıfları ve bir kütüphaneyi barındırır. Daha düzensiz bir mekansal kompozisyona sahip olan yeni kanat stüdyolar, laboratuvarlar ve sosyal alanlar içermektedir.

Aralarında yer alan, beyazlatıcı tarzda oturma düzenine sahip çift katlı bir salondur. Kontrplakların renkli çıtaları duvarları ve tavanı süsleyerek enerji ve hareket hissi vermektedir. 

Bina huş ağacı ve meşe gibi doğal bitki ve ağaçlarla çevrilidir. Sahanın kuzey tarafında, yemyeşil bermler, otlu bir yamaç ve bir yeraltı fabrikası laboratuarına götüren basamaklı bir patika sınırlanmaktadır.

Projenin yağmur suyu yönetim sistemi ve yeşil çatı dahil olmak üzere bir dizi sürdürülebilir özelliği var. Gelecekte çatı katında fotovoltaik eklemeyi planlıyoruz. AIA kısa süre önce projeye, sürdürülebilir tasarım mükemmelliği için binaları tanıyan bir COTE Ödülü kazandırdı.

Kaynak: dezeen


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)