Yoğuşmalı Kombi İle Konvansiyonel Kombi Arasındaki Farklar Nelerdir?

Yoğuşmalı Kombi İle Konvansiyonel Kombi Arasındaki Farklar Nelerdir?

Isınma ve sıcak su ihtiyacının karşılanmasında çağın en konforlu kullanımını sağlayan kombiler ise kullanım alanına, ihtiyaçlara ve teknik koşullara göre değişen modellerle hayatımızdaki yerini alıyor. Akıllı teknolojiler sayesinde kullanımı kolaylaşan kombiler, enerji tasarrufu sağlayarak hem doğayı hem bütçenizi koruyan özellikler taşıyor. Konvansiyonel kombi modelleri ve yoğuşmalı kombilerden oluşan ısıtma sistemleri aynı amaca hizmet etseler de çalışma prensipleri açısından farklılık gösteriyor. Kombi seçimini doğru yapmak, kullanım sırasında enerji verimliliğini artırmak da kombilerin bu farklı çalışma prensiplerini bilmenin önemini artırıyor. İhtiyacınıza ve beklentilerinize uygun kombi seçiminde işinize yarayacak bilgilerle işte yoğuşmalı kombi ile konvansiyonel kombi arasındaki farklar…

Konvansiyonel Kombiler Nasıl Çalışır?

Kombiler, atık gazı tahliye etme sistemlerine göre, bacalı ve hermetik tip kombiler olmak üzere ayrılıyorlar. Bacalı kombiler, yanma için gerekli olan havayı montajının yapıldığı alandan, hermetik kombiler ise özel atık donanımını kullanarak direkt dış ortamdan alıyor. Isıtma tekniği söz konusu olduğunda ise bu ayrım karşımıza konvansiyonel kombileri ve yoğuşmalı kombi kavramını çıkarıyor. Konvansiyonel kombiler, yanma sırasında oluşan atık gazın tahliyesini baca bağlantısından yapıyor. İşte bu özellik, yoğuşmalı kombi nedir, diğer kombilerden nasıl ayrılır sorularının cevabı olarak bu farka işaret ediyor. Çünkü yanma sonrasında açığa çıkan gazı dış ortama bırakan bu kombilerin aksine yoğuşmalı kombiler, atmosfere atılacak gaz halindeki su buharını yoğuşturuyor ve sıvı hale getiriyor.

Yoğuşmalı Kombilerin Çalışma Prensipleri

Konvansiyonel kombilerin içindeki yanmış, atık gazlar yüksek sıcaklıkla birlikte bacadan atmosfere atılır. Yoğuşmalı kombi ne demek sorusu, işte bizi bu atık gazın içinde bulunan ve enerji içeren su buharına götürüyor. Yoğuşmalı kombiler, buharı yoğuşturarak enerjiyi çekerler. Çekilen bu enerji tesisatta dolaşan yani radyatörlerinize yayılan suya aktarılır. Bu da yakıt içinde var olan enerjinin, yeniden ısı olarak kullanılmasını sağlar ve bu kombi modelleri 55 C derece ve altındaki su sıcaklığında maksimum verimle çalışır.  Bu kombiler, korozyona ve aşınmaya dayanıklı özel Alüminyum-Silisyum alaşımlı eşanjörlere sahipler. Yoğuşmalı kombi fiyatları bu nedenle diğer kombilere göre daha yüksek olabiliyor. Yaptığı yakıt ve enerji tasarrufu ile aradaki fiyat farkını kısa sürede kapatan Buderus yoğuşmalı kombi modelleri ise performansı artıran bu özel teknik özellikleri üstün yoğuşma teknolojisiyle birleştiriyor. Böylece baca gazındaki atık enerji yeniden dolaşıma giriyor ve Buderus kombi modellerinde verim değerleri %109'a varan oranlara yükseliyor.

Evinize En Uygun Kombiyi Nasıl Seçebilirsiniz?

Bugün çevreye duyarlı teknolojinin, yaşamın tüm alanlarına yansımaya başlamasıyla bilinçli tüketicinin beklentileri artıyor. Hayatı kolaylaştıran tüm ürünlerde olduğu gibi iklimlendirme sistemlerinde de konforun yanı sıra enerji kaynaklarının doğru kullanılması, doğaya saygılı kullanıcılar için tercih sebebi. Eviniz ister küçük ister geniş olsun ısınma ve sıcak su ihtiyacınızı karşılarken enerji tasarrufu yapmanız bu noktada çok önemli. Yaşam alanınızı ısıtan kombiniz, hem doğayı hem bütçenizi korumalı. Bu noktada kombinin mucidi unvanını 1731 yılından beri gururla taşıyan Buderus, tasarladığı yüksek teknoloji ürünleriyle çevreye duyarlı, modern ve bilinçli kullanıcıların beklentilerine hitap ediyor. Enerji kaynaklarını verimli kullanma ilkesiyle çalışan Buderus yoğuşmalı kombi fiyatları, daha az yakıt daha fazla verim prensibiyle çalışarak doğalgaz faturanızı öderken avantaj sağlıyor. Yoğuşmalı kombiler, konvansiyonel kombilere göre %40'a varan enerji tasarrufu sağlıyor. Kombi seçimi yaparken, kombinizin türüne göre radyatör seçiminizi de doğru yapmalı, evinizin izolasyonu, yönü, yüksekliği gibi kriterleri göz önünde bulundurmalısınız. Tüm bu analizleri yaparak eviniz için en doğru kombiyi seçmenizde size yardımcı olacak Buderus bayileri ve müşteri hizmetleri ile kolayca iletişim kurabilirsiniz. Üstelik Buderus'un satış sonrası desteğinden, ek garanti ve bakım süresi avantajlarından yararlanarak, sağlıklı kombi kullanımını, konforu ve tasarrufu evinize taşıyabilirsiniz.

 


Yorumlar

Efe 1 Mayıs 2020

Verim değeri bırakın %109u, asla %100'e ulaşamaz. Yalan yanlış bilgiler vermeyin insanlara.

Fenasi 27 Aralık 2021

Efe kardeşimiz çok doğru söylemiş... Dünyamızdaki herhangi bir sistemde %100 verim hiçbir zaman mümkün değildir.

Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)