Şeffaf ve Erişilebilir Kampüs...

Topotek 1 ve Labics,  Biyo-Mediko Üniversitesi Roma Kampüsü için Masterplan tasarlama yarışmasını kazandı . 90 hektarlık proje, bağlantı, açıklık ve erişilebilirliği ele alma hedefleri üzerine kurulmuş kentsel tasarım, peyzaj ve mimariyi ve aynı zamanda çevre bağlamdaki unsurları kabul edip entegre etmeyi kapsamakta...

Gözeneklilik kavramının ardından, planın tasarımı, kampüsün omurgasını oluşturmak için çevreleyen manzarayla bütünleşerek ve toplum içinde diyaloğu teşvik edecek bir yer yaratmayı hedeflemektedir.

Programın doğal bağlamla bağlantısı, kentsel bir bağlamla bağlantı kurmaya devam etmekte ve yeni bir kentsel dokuyu, mevcut bir yapıların ve açık alanların tutarlı bir dizisinin geliştirilmesine olanak sağlamak için mevcut özel yapılara katmaktadır.

Kampüsün merkezinde bulunan tasarım, “yapı ile doğal unsurların iç içe geçmesi” ile işlevsel ve kamusal alanın oluşturulmasıdır; Izgaraların biçimsel yapı için birimlerini kullanarak, iç ve dış boşluklar, içinde açılacak çeşitli bir program için dinamik bölgeleri tanımlamakta. Hafif bina yapıları araştırma için alan sağlarken, aynı zamanda sosyal karşılaşmayı da destekleyebilmekte.

Dış alanlar, lavanta ve yeşil sedir ağacı ile dolu yeşil bitki örtüsü ile geniş alanlar sağlarken, kentin etrafındaki mevcut manzaraları da  izleme fırsatı sunar. 

Proje: Biyo-Medikal Üniversitesi Master Planı

Yer: Roma, İtalya

Kaynak: Topotek1, archdaily


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)