Pembe, Kırmızı ve Fuşya Renkli Geometrik Bloklardan Puzzle House

Bjarke Ingels ve Simon Frommenwiler adlı mimarlar, Kopenhag’da düzenlenen 3 Days of Design kapsamında parçalara ayrılıp yeniden inşa edilebilen, parlak tonlarla renklendirilmiş bir ev inşa etmek üzere bir araya geldiler.

Puzzle House adlı bu çalışma,  Danimarkalı ve İsviçreli mimarlar arasındaki bağlantıyı güçlendirmeyi hedefleyen Architecture in Residence’ın organizatörleri ve 3 Days of Design organizasyonun düzenli olarak bir araya geldikleri Kopenhag’ın İsviçre büyükelçiliğinin arka bahçesinde yer alıyor.

Enstalasyon,  Danimarkalı firma BIG’in kurucusu Ingels ve Basel merkezli HHF uygulamasının başkanı Frommenwiler tarafından sosyal etkileşimi teşvik etmek amacıyla tasarlanmış.

Yapı pembe, kırmızı ve fuşya renkli geometrik bloklardan oluşuyor; bu bloklar yap-boz parçaları gibi yerlerine yerleştirildiklerinde, ortaya ufak, kalkan duvarlı bir ev  çıkıyor.

Her blok tartılı olduğundan taşınması için birden fazla insan gerekiyor. Mimarlar bu durumun ziyaretçileri birbirleriyle konuşmaya ve binayı inşa etmek için ortak çalışmaya teşvik edeceğini umuyorlar.

Bloklar ayrıldığında ufak grupların çıkıp üzerlerine oturmasına olanak tanırken, geniş ölçekli etkinliklerde ve konuşmalarda amfi tiyatro tarzı oturma düzeni oluşturmak için yan yana sıralanabiliyor. Ayrıca blokları evden ayırıp, ziyaretçilerin dinlenebileceği gölgelikli, kuytu köşeler oluşturmak da mümkün.

3 Days of Design her yıl Kopenhag’da düzenleniyor ve etkinlik süresince Danimarka tasarımının en iyi örnekleri sergileniyor. Geçen seneki etkinlik, Helle Mardahl’ın dev şekerleri andıran üfürme cam lambaları koleksiyonuna ev sahipliği yaptı. Ayrıca  bir mobilya markası olan Menu, özellikle örgü ören kişiler için tasarladığı orta çağ dönemine ait bir berjeri yenilenmiş haliyle sergiledi.

Fotoğraflar : Kaspar Würgler.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)