Sıcaklığa Bağlı Hareket

Profesör Weiguo Xu'nun liderliğindeki Tsinghua Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden bir ekip tarafından tasarlanan Operable Interactive Village Hut, sıcaklık 16 derecenin altına düştüğünde veya 29 derecenin üzerine çıktığında kapanacak duvarlara sahiptir. Sistem aynı anda bir ısıtma bobini sistemini veya klimayı tetiklemektedir. 

Yönlendirilmiş kayaya benzeyen formu ile kulübe, yakındaki dağların kaba şekillerini yansıtmak için tasarlanmıştır. Mimarlık okulu, Hem bir kabul merkezi hem de bir hatıra satış odası olan kulübe, festivaller veya büyük çaplı etkinlikler sırasında işlev görebilceğini ifade etmekteler. 

İşletilebilir Interactive Village Hut, çelik boru çerçevesine bağlı 16 prefabrik cam takviyeli beton panelden oluşmaktadır. Dış cephenin kaba ve toprak görünümü, panelleri tokmaklı toprak ve çim kaplaması, köye ortak bir malzeme ve çevresindeki tepelerle karışmasına yardımcı olan bir kaplama ile kaplayarak yaratıldı. 

Kulübe, küçük bir yerel kırmızı tuğla podyumuna oturmakta ve bu, yapının bitişiğindeki sığ eğimi devam ettirerek, mimarların, kulübe açık durumdayken kullanılacak bir "doğal oditoryum" olarak tanımladıkları alanı yaratmaktadır.

İç kısımda ahşap kompozit paneller, dışın düzensiz şeklini yansıtmakta ve bir dizi küçük üçgen açıklık, kulübe tamamen kapalıyken aydınlanmaya yardımcı olmaktadır.

Proje ekibi, bu projeyi çevreye daha duyarlı olabilecek yeni bir binanın bir prototipi olarak görmekte.  Mimarlık okulu, "Ekolojik tasarımın gerçekten gerçekleşmesi için mevcut teknolojilerin birleştirilmesi ve yeni bir bina sistemi oluşturulması gerekmektedir'' dedi. 


Kaynak: Dezeen


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)