Eko-Butik İnziva Alanı

Jendretzki, New York, Rat Island İçin Bağımsız, Ekolojik Dinlenme Alanı Önerisi Getiriyor.

New York merkezli Jendretzki Design, New York, Rat Island için mevcut şebeke hizmetlerinin kullanılmayacağı, ekolojik bir yazlık projesi tasarladı. Bronx bölgesinin özel mülkiyetli tek adası olan Rat Island’da yer alan proje, okyanusa bakan büyük cam cepheli prefabrik kulübeler şeklinde yapılmış. Sıfır enerji tüketimli binalarla tasarlanan yerleşke güneş ve rüzgâr enerjisinin yanı sıra yağmur suyu toplama sistemleri kullanılarak işletilecek.

Projede çalışan ekibin belirttiği gibi Rat Island, City Island Limanı ile Long Island Boğazı’nın hemen dışında yer alan, 2.5 dönümlük özel bir mülkiyet. Çoğunlukla Manhattan kil taşından oluşan ada, 1800lerde görülen tifo salgını esnasında karantina hastanesi olarak kullanılmış ancak şu anda boş çünkü dalgalar yükseldiğinde kayalıklar su altında kalıyor.

Rat Island’a ulaşım hava ya da deniz yoluyla sağlanacak. Ekibin, konuyla ilgili olarak söyledikleri şöyle: “Adada, yaklaşık yüz sene önce kayalıklar delinerek açılmış ufak bir kanal var. Bu kanalı tasarıma dâhil ettik böylece kanolar ve ufak botlar, dalgalar yükseldiğinde doğrudan ana binanın altına girebilecekler. Ada,  kum ve bodur ağaçlandırma ile birlikte ortalama 2.5 dönüm (bir hektar).”

Adadaki yapılar  alana yerleştirilecek  beton payanda ve iskelelerle inşa edilecek. gözlerden uzak bu dinlenme tesisindeki   kulübelerin çatıları çift eğimli ayrıca  içeride oturma odaları, yatak odaları, küçük bir mutfak ve banyo mevcut. 

Proje üzerine konuşan Pablo Jendretzki’nin söyledikleri şöyle: “Şu anda imar analizi yapıyoruz böylece mevcut inşa edilebilir alanları genişletmek için gereken değişiklikleri belirleyebileceğiz. Ana binaya ek olarak eko-butik yazlık ya da kişiye özel bölümlerin ya da kulübelerin olduğu bir inziva alanı geliştirmeyi planlıyoruz.”

Ekolojik dinlenme tesislerine dair planlar şu anda kavramsal düzeyde. Jendretzki projeyi karbonsuz ve sürdürülebilir olacak şekilde tasarlamış.

Proje Künyesi:

Proje Adı: Eko-Butik

Mimari & Tasarım: Pablo Jendretzki

Bölge/ Yıl: New York

Fotoğraf: Courtesy of Jendretzki Design

Kaynak: Archdaily


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)