“Modern Organik” Bir Konaklama Yapısı

Healdsburg’ün popüler bölgesi Wine Country’de yer alan 39 odalı bu konaklama yeri sürdürülebilir, doğal malzemeler ve çevre dostu tasarımıyla LEED Gold sertifikası kazandı. Lobi girişi camla kaplı olan binanın duvarları ve zeminleri yumuşak ve dokulu betondan yapılmış. Doğal bir açıklık duygusu vermek ve etrafı çevreleyen ağaç ve bitki örtüsünün manzarasını sunmak amacıyla dış kısımda çelik ve kızılağaçtan yapılmış, dönüştürülmüş suntalar kullanılmış.

Proje sahibi David Baker Mimarlığın tanımıyla “modern organik” bir bina olan Harmon Misafirevinin, iki tane de butik eko otel kardeşi var; gösterişli bir otel olan Hotel Healdsburg ve son trendleri  takip eden h2hotel. Şirketin internet sitesinde otelle ilgili olarak şu ifadelere yer verilmiş. “Bu yeni misafirhane Healdsburg sahnesine gösterişsiz bir Kaliforniya konforuyla ve umulmadık bir sürprizle girse de sanki eskiden beri ordaymış havası veriyor,”

Proje sahiplerinin bu doğal yaklaşımı binaya girdiğiniz andan itibaren kendini gösteriyor. Yapılan tasarım sürdürülebilir ulaşımı teşvik etmiş; otelin dış cephesine inşa edilmiş üstü kapalı bir otobüs durağı, ayrıca misafirlerin kullanımına açık bir dizi bisiklet mevcut. Resepsiyon masası bile yere düşmüş, tek parça bir okaliptüs ağacından yapılmış.

Büyük camlı giriş, sadece cila atılmış beton ve süslemesiz ahşap paravanlar, doğal olmanın da dekorasyon ve süsleme kadar güzel olduğunu hatırlatır nitelikte.

Binadaki otuz dokuz adet oda merkezdeki avlu ve camla kaplı köprülerle birbirine bağlanıyor. Her odanın kendine ait balkonlu ya da verandalı açık alanı var. Hem ortak kullanılan alanlar da hem de özel odalarda yerel sanatın ve yerel eşyaların izlerini görmek mümkün.

Otel, Healdsburg’ün Foss Körfezinden de faydalanıyor. Misafirhanenin arka tarafından körfezi görmek mümkün, ayrıca yaya köprüsüyle ulaşım da var. Körfez kenarındaki park sayesinde misafirler su ve toprak arasındaki restore edilmiş alanın tadını çıkarırken körfez üzerindeki misafirhane de doğal alanın korunmasına yardımcı oluyor.

Fotoğraflar: Bruce Damonte ve Angie Silvy'in David Baker Architects'ten


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)